Connect with us

Tei de 10 metri înălțime, pregătiți pentru parcul din dezvoltarea Palas

Advertorial

Tei de 10 metri înălțime, pregătiți pentru parcul din dezvoltarea Palas

Apare un nou parc în centrul orașului, inclus în dezvoltarea Palas. Atât în proiectul de extindere, cât și în cel propus pentru Sf. Andrei sunt prevăzute spații verzi, pe modelul parcului Palas.

Iulius are o tradiție în a integra în proiectele sale parcuri, investind sume consistente în astfel de spații. Până acum a realizat trei parcuri, la Palas Iași, în Cluj și în Timișoara, ce însumează peste 12,5 hectare, adică mai mult decât suprafața parcului Copou. În total, peste 13 milioane de euro, suficient cât să ridici o clădire de birouri, cum este cea care se construiește în zona food court.  

Și în proiectul de extindere Palas, inclusiv pentru Sf. Andrei, acolo unde nu există niciun spațiu verde, va fi amenajat un parc. Valoarea anunțată de Iulius este de peste 3 milioane de euro.

De amenajare se vor ocupa tot echipele de peisagiști din Italia și România, care au lucrat și la celelalte parcuri ale investitorului. Ca și în cazul lor, parcul va fi amenajat de la zero, cu arbori maturi, plante și gazon, aduși de la pepiniere italiene.

Cei mai mulți vor fi tei, copaci protejați și iubiți de ieșeni. Iulius a achiziționat deja copacii, din primăvara, și îi aclimatizează într-o pepinieră proprie. 60 de tei de peste 10 metri înălțime, alți peste 100 de tei și stejari cu înălțimi medii și peste 40 de Ginkgo biloba sunt pregătiți pentru noul proiect.

Completat cu alte facilități propuse în proiect pentru locuitorii din vecinătate, spații publice și pietonale, parcul va transforma zona Sf. Andrei într-una aliniată la peisajul din centru și atractivă pentru toată comunitatea. La fel cum este acum parcul Palas, unde ieșenii merg să-și petreacă timpul indiferent de sezon.

Continue Reading

Alte articole din categoria Advertorial

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top