Connect with us

Zona Sf. Andrei: cum se transformă o mahala într-un motor de creștere urbană?

Advertorial

Zona Sf. Andrei: cum se transformă o mahala într-un motor de creștere urbană?

Zona Sf. Andrei face obiectul unei investiții de amploare ce se pregătește în centrul Iașului. Aici ar urma să se ridice clădiri de birouri, să se amenajeze parcuri și să se modernizeze infrastructura rutieră, prin crearea de noi accese auto și pietonale și lărgirea arterelor rutiere existente. Investiția în zona Sf. Andrei, dar și cea presupusă de planurile de extindere a ansamblului Palas va ajunge la 335 de miloane de euro.

Investiția își propune o reconversie urbanistiscă a unei părți importante din zona centrală a Iașului,  care cuprinde terenuri și clădiri nevalorificate și în degradare. Sf. Andrei, deși este în vecinătatea punctului zero al orașului, aduce mai degrabă a cartier periferic neîngrijit: clădiri distruse pe jumătate, case abandonate sau neîngrijite, construcții haotice, păienjeniș de cabluri, un puzzle de imobile mai noi și magazii vechi și insalubre și trotuare mizere care conturează un decor atipic pentru peisajul urban, cu atât mai mult pentru centrul unui oraș.

Dacă zonele de prim rang din alte orașe ale țării se dezvoltă ca puncte turistice atractive, o plimbare pe Sf. Andrei, atât de aproape de majoritatea obiectivele importante ale Iașului, nu îți poate oferi nici priveliște încântătoare, nici arhitecturi impresionante și nici măcar un minim spațiu de relaxare. Chiar și locuitorii zonei, deși sunt la doar câțiva pași de distanță de centru, par izolați.

Materializarea unei investiții de amploare în această zonă, la fel ca ansamblul Palas, ar urma să dezvolte economic și social întreg arealul. În locul construcțiilor improprii vor fi ridicate spații de birouri, care vor atrage noi companii și vor crea mii de locuri de muncă, infrastructura va beneficia de investiții care vor contribui la fluidizarea traficului și creșterea mobilității și conectivității zonei, iar parcurile vor suplimenta suprafața verde și vor extinde centrul orașului.

Astfel, revitalizarea zonei Sf. Andrei va determina ca această zonă să devină atractivă pentru ieșeni și investitori și o va transforma într-un spațiu urban central, dar va beneficia și de un imbold economic important.

Galerie foto – cum arată acum zona Sf. Andrei:

Cum arată clădirile propuse pentru această zonă:

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Advertorial

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top