Connect with us

Termene fanteziste de finalizare a autostrăzii A8, impuse prin lege

Trafic

Termene fanteziste de finalizare a autostrăzii A8, impuse prin lege

Senatorii au aprobat o ordonanță de urgență a Guvernului pe tema autostrăzii A8. Actul normativ vizează unele derogări cu privire la politica de mediu, menite să deblocheze anumite situații în ceea ce privește implementarea proiectului.

În schimb, senatorii au adus și un amendament fantezist:

„Termenul/termenele pentru finalizarea efectivă a construcţiei, recepţionarea, deschiderea circulaţiei pe cele două tronsoane de autostradă sunt 31 decembrie 2024 pentru tronsonul Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ, respectiv 31 decembrie 2026 pentru tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ”, este amendamentul cu care a fost aprobată OUG 105/2020 pentru completarea Legii 291/2018 (lege prin care s-a aprobat construcția autostrăzii A8).

Amendamentul are un scop pur electoral, probabilitatea ca aceste termene să fie respectate fiind extrem de redusă. Senatul este prima cameră sesizată, decizia finală aparținând deputaților.

Termenele din amendamentul aprobat de Senat apar și într-un document aprobat de Guvern în primăvara acestui an, astfel:

  • Până în Ianuarie 2021 se va finaliza revizuirea și actualizarea Studiului de fezabilitate aferent sectorului 1 – Tg. Mureș – Tg. Neamț. Finalizarea lucrărilor la segmentul de autostrada Tg. Mureș – Tg. Neamț se va realiza în termen de 60 de luni de la emiterea ordinului de începere a proiectării și execuției, estimându-se finalizarea construcției pentru perioada 2026-2027.
  • Până la finele anului 2022 se va finaliza revizuirea și actualizarea Studiului de fezabilitate aferent sectoarelor 2-3 – Tg. Neamț – Iași – VO Iași Nord. Finalizarea lucrărilor la segmentul de autostrada Tg. Neamț – Iași (inclusiv VO Iași) se va realiza în termen de 36- 48 luni de luni de la emiterea ordinului de începere a proiectării și execuției, estimându-se finalizarea construcției pentru perioada 2025-2026.
  • Până la sfârșitul anului 2021 se va finaliza revizuirea și actualizarea Studiului de fezabilitate pentru sectorul 4 – Iași – Ungheni. Finalizarea lucrărilor la segmentul de autostrada Iași – Ungheni se va realiza în termen de 24-36 de luni de la emiterea ordinului de începere a proiectării și execuției estimându-se finalizarea construcției pentru perioada 2024-2025
  • Finalizarea lucrărilor la Podul Ungheni se va realiza în termen de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a proiectării și execuției, estimându-se finalizarea construcției pentru anul 2023.

În același document, Guvernul menționează: „Termenele de finalizare a lucrărilor vor fi actualizate în funcție de rezultatele studiului de fezabilitate, respectiv de împărțirea pe tronsoane în cadrul fazei de execuție”.

Articole din categoria Trafic

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top