Connect with us

Termo-Service va asigura managementul activității de termoficare în Iași

Local

Termo-Service va asigura managementul activității de termoficare în Iași

Termo-Service, societate subordonată Consiliului Local (CL), va prelua activitatea de termoficare în Iași, în urma rezilierii contractului dintre Veolia Energie și Primărie. Operatorul va fi un serviciu al Primăriei, iar Termo-Service va asigura administrarea activității, în baza unui contract de management.

Consilierii locali se vor reuni, miercuri, într-o ședință extraordinară pentru a adopta trei hotărâri, în acest sens:

 • modificarea actului constitutiv și a statutului societății Termo-Service
 • preluarea managementului serviciilor pentru susținerea operatorului local al serviciului public de alimentare cu energie termică (producție, transport, distribuție și furnizare) de către Termo-Service
 • aprobarea pierderilor optimizate aferente rețelelor de transport și distribuție a energiei termice produsă în cogenerare și a pierderilor optimizate pentru centralele termice și a rețelelor de distribuție aferente

La sistemul centralizat de termoficare sunt racordați 23.121 de apartamente, 185 de agenți economici, 42 de instituții publice, 70 de școli, 10 spitale și 7 universități. Contractul de management va fi semnat la sfârșitul lunii iulie, în condițiile în care operatorul va fi Serviciul Energetic de Utilități Publice (serviciu al Primăriei), dar de administrarea activității se va ocupa Termo-Service.

După semnarea contractului de management, Termo-Service va avea gestiona următoarele activități:

 • producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice
 • mentenanță a sistemului
 • resurse umane
 • facturare și încasare
 • relații cu clienții
 • economico-financiară
 • protecția mediului
 • sănătate și securitate în muncă
 • finanțarea fără adaosuri comerciale a activităților enumerate mai sus, dacă este cazul

„Prestatorul de servicii de management trebuie să asigure suportul necesar desfășurării activității operatorului de servicii de termoficare după un mecanism care presupune pe de o parte asigurarea tuturor resurselor materiale și umane necesare, iar pe de altă parte să poată să-și deconteze aceste costuri de la operatorul de termoficare fără să poată pună adaosuri comerciale. Pentru toate serviciile desfășurate în numele și pentru operator, prestatorul va fi plătit pe baza facturilor emise conform prevederilor contractului încheiat. Numai pentru aceste servicii, prestatorul poate justifica caracterul comercial al angajamentului său”, se arată în proiectul de hotărâre privind managementului serviciului ce va fi aprobat de consilieri.

Angajații Primăriei spun că încheierea contractului de servicii de management nu reprezintă „o subdelegare a serviciului de termoficare” pentru că operatorul local va fi responsabil în totalitate pentru sarcinile preluate în această calitate, iar prestatorul vine doar să susțină activitățile necesare operării în numele și pentru municipiul Iași.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top