Connect with us

Toți pasagerii care vor ajunge la Iași din Anglia și Olanda vor intra în carantină

Utile

Toți pasagerii care vor ajunge la Iași din Anglia și Olanda vor intra în carantină

Pe aerogara ieșeană mai sunt operate în prezent doar câteva curse externe: Londra, Eindhoven, Liverpool, Larnaca, Bruxelles și Billund (Danemarca). Odată cu extinderea așa-numitei „zone roșii”, toți pasagerii care vor ajunge la Iași cu zboruri din Londra, Liverpool și Eindhoven vor intra în carantină instituționalizată.

De exemplu, vineri la Iași va ateriza o singură cursă, de la Londra. Potrivit directorului aerogării ieșene, Cătălin Bulgariu, cursa de mâine va avea la bord circa 100 de persoane. În acest moment, la Iași, în carantină instituționalizată sunt circa 360 de persoane. Pratic, numărul persoanelor aflate în carantină va crește, de mâine, la aproape 500.

Inclusiv la aeroport a fost efectuată o anchetă epidemiologică, 2 persoane fiind testate pozitiv cu boala infecțioasă Covid-19.

Vezi și un mesaj video al directorului Aeroportului pe această temă

La fel se va-ntâmpla și cu pasagerii care vor ajunge la Iași în următoarele zile din aceleași destinații, ceea ce pune o presiune majoră pe autoritățile locale și județene să asigure locuri de carantină. La nivelul Primăriei Iași este în desfășurare o licitație în acest sens, dar numărul de locuri estimat ajunge undeva la peste 70.

La unul dintre locurile de carantină a fost astăzi și un incident: două persoane au sărit de la etajul 1 al imobilului la o zi după ce au fost repartizați în respectiva clădire. Polițiștii le-au căutat în tot orașul și le-au depistat pe ambele persoane în câteva ore. Acestea au fost plasate din nou în carantină și, conform noilor reguli, li se vor imputa toate costurile de carantinare pe perioada celor 14 zile.

Amintim că, în cazul pasagerilor celorlalte curse care mai sunt operate la aerogara ieșeană, obligativitatea este de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Utile

To Top