Connect with us

Criza Covid-19/Filtrele la intrările și ieșirile din oraș vor fi intensificate

Utile

Criza Covid-19/Filtrele la intrările și ieșirile din oraș vor fi intensificate

Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) a avut, aseară, o nouă ședință. Principalul subiect de discuții a vizat traficul rutier de la intrările și ieșirile din oraș. În acest moment, în Iași numărul cazurilor confirmate este relativ redus față de alte zone ale țării, iar autoritățile încearcă să țină sub control situația. Ieri, erau înregistrate la Iași 54 de cazuri confirmate: 2 persoane au decedat.

„Începând cu data de 6 aprilie 2020 la intrările în Municipiul Iași dinspre Lețcani – zona Metro, Ciurea – zona CUG și intersecția Cârlig – bd. C. A. Rosetti se vor institui puncte de control / observație formate din echipaje ale Poliției Municipiului Iași și Poliției Locale Iași pentru monitorizarea traficului de autovehicule”, se arată în decizia CLSU de aseară.

Surse din cadrul Primăriei spun că și la celelalte intrări și ieșiri din oraș, unde au fost constituite echipe de control prin decizii anterioare, vor fi intensificate verificările.

APIX.ro vă pune la dispoziție comunicatul integral al Primăriei cu privire la noile măsuri dispuse de CLSU:

Art. 1. Pe perioada stării de urgență SC ApaVital SA va lua toate măsurile necesare astfel încât toți locuitorii Municipiului Iași să beneficieze de apă potabilă, acolo unde există rețea de furnizare. SC ApaVital SA asigura sprijin asociațiilor de proprietari / locatari în vederea reparării instalațiilor și furnizării apei potabile, cu evidențierea separată a acestor costuri. Primăria Municipiului Iași va asigura imobilelor neracordate la rețeaua de alimentare rezerve de apă potabilă.

Art. 2. Începând cu data de 6 aprilie 2020 la intrările în Municipiul Iași dinspre Lețcani – zona Metro, Ciurea – zona CUG și intersecția Cârlig – bd. C. A. Rosetti se vor institui puncte de control / observație formate din echipaje ale Poliției Municipiului Iași și Poliției Locale Iași pentru monitorizarea traficului de autovehicule.

Art. 3. Direcția de Sănătate Publică Iași va interoga fiecare persoană pentru care se instituie carantina asupra regimului alimentar sau dietei alimentare în vederea adaptării meniului la nevoile personale.

Art. 4. SC EcoPiața SA va permite accesul în Târgul de cherestea și Bazar doar pentru livrările de materiale la domiciliu pe bază de comandă telefonică sau online. Programul de livrare este permis de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 14.00.

Art. 5. (1) Primăria Municipiului Iași, prin direcțiile de specialitate, va iniția procedurile de achiziție pentru 1.000 de bucăți de combinezoane pentru unitățile subordonate, precum și a 100 de bucăți de măști FFP3 pentru personalul Poliției Locale Iași, Direcției de Asistență Socială Iași și Direcției Creșe angrenat direct în măsurile de sprijinire a persoanelor fără adăpost, precum și pentru rețeaua medicală.

(2) Primăria Municipiului Iași va achiziționa 5.000 de bucăți de recipiente de 10 litri în vederea asigurării apei potabile pentru persoanele din zona Cicoarei care nu beneficiază de această facilitate. Direcția Exploatare Patrimoniu va asigura umplerea bidoanelor cu apă potabilă și le va livra la domiciliul persoanelor afectate.

Art. 6. Pentru a facilita intervențiile echipelor SC Salubris SA în perioadele efectuării acțiunilor de spălare și dezinfecție, între orele 22.00 și 6.00 toate semafoarele vor funcționa pe galben intermitent.

Art. 7. Direcția de Asistență Socială Iași va inventaria în regim de urgență persoanele singure cu vârsta peste 65 de ani și cu pensia mai mică de 750 de lei în vederea asigurării pachetului de hrană, în funcție de existența sau nu a susținătorilor legali.

Art. 8. În cazul familiilor fără venituri Direcția de Asistență Socială Iași va face anchete sociale în vederea acordării unor ajutoare de urgență în bani, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Iași nr. 294 / 2012.

Art. 9. Cimitirele administrate de SC Servicii Publice SA vor fi deschise doar pentru înmormântări, lucrări edilitare și lucrări la monumente funerare pentru care au fost eliberate autorizații de construire.                

Ședința de astăzi este a unsprezecea a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași cu această problematică după cele din 29 ianuarie, 24 februarie, 9, 11, 15, 17, 20, 23, 24 și 25 martie și vine în continuarea și completarea deciziilor luate deja de municipalitate, de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență pe teritoriul României, în contextul stării de urgență instituite la nivel național și al Ordonanțelor Militare nr. 1, 2, 3, 4, 5 și 6 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID -19 emise de Ministerul Afacerilor Interne.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top