Connect with us

Tramvaiele PESA circulă doar noaptea: ziua, zac în depou – numărul lor a ajuns la șase

Local

Tramvaiele PESA circulă doar noaptea: ziua, zac în depou – numărul lor a ajuns la șase

Producătorul polonez PESA a trimis la Iași încă două tramvaie noi, numărul acestora din depoul CTP fiind, la acest moment, șase. Alte 10 sunt așteptate în următoarea perioadă. În schimb, deocamdată, vagoanele circulă doar noaptea și doar pentru teste: nimeni de la Primărie sau CTP nu mai spune public când tramvaiele vor circula și ziua, pentru ieșeni, după ce mai multe termene nu au fost respectate.

Noile vehicule vor ieși la stradă imediat ce toate procedurile interne vor fi încheiate. Între timp, continuă testele funcționale cu primele două vagoane primite de către CTP Iași la începutul acestei luni, etapă ce a putut fi demarată după finalizarea pregătirii personalului companiei noastre”, susține CTP pe pagina de Facebook.

Inițial, primele două tramvaie trebuiau să iasă la stradă „în două săptămâni” (16 august), dar nici până astăzi angajații CTP nu au finalizat adaptarea peroanelor, în ciuda declarațiilor șefilor companiei: în aceste zile, angajații CTP au putut fi observați lucrând la peroane din Canta, ACB și zona Podului de Piatră.

Recent, șeful CTP Cristian Stoica invoca trei motive principale: instruirea vatmanilor, realizarea testelor, “rapoartele de încercări” elaborate de echipe din care fac parte experţi inclusiv de la producătorul polonez PESA. În același timp, el susținea că lucrările la peroane nu afectează ieșirea la stradă și că toate lucrările sunt finalizate, ceea ce, la momentul declarației oficialului CTP, nu era o realitate.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top