Connect with us

Traseele de transport județean vor fi scoase la licitație

Foto: autobuz supraaglomerat (Observatorul Prahovean)

Proiecte publice

Traseele de transport județean vor fi scoase la licitație

Plenul Consiliului Județean (CJ) Iași va aproba, săptămâna viitoare, un studiu de oportunitate în baza căruia vor fi organizate, ulterior, licitații pentru traseele de transport județean.

În fapt, studiul, întocmit de compartimentul de specialitate al CJ, trece în revistă cadrul legal pentru atribuirea serviciilor de transport și responsabilitățile pe care le are CJ în acest sens.

În prezent, în județul Iași sunt 133 de trasee județene pe care sunt făcute 1.086 curse zilnice (dus-întors) fiind utilizate 202 vehicule de diferite capacități de transport (locuri pe scaune – microbuze, autobuze etc.). De aceste curse se ocupă 33 de operatori privați de transport, în condițiile în care CJ nu are în subordine o companie specializată în transport public.

Transportul județean este, la ora actuală, destul de anevoios: nu de puține ori, călătorii arată că vehicule sunt supraaglomerate, iar starea acestora lasă mult de dorit. De asemenea, pentru o persoană care vrea să utilizeze o cursă pentru prima dată către o comună anume din Iași, aceasta poate identifica cu greu care este operatorul, de la ce autogară sunt efectuate cursele, care este frecvența curselor – acest tip de informație nu este popularizată de către CJ decât printr-o anexă la o hotărâre a plenului județean.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top