Connect with us

Cum va arăta cinema Victoria: vor fi alocați 10 mil. lei pentru reabilitare

Proiecte publice

Cum va arăta cinema Victoria: vor fi alocați 10 mil. lei pentru reabilitare

Arhitecții au reanalizat arhitectura clădirii cinema Victoria, în urma unor critici publice, iar noul proiect va fi supus aprobării plenului Consiliului Local (CL) la sfârșitul lunii mai.

Potrivit proiectului de hotărâre, vor fi alocați 10,2 milioane lei (inclusiv TVA) pentru lucrările de reabilitare a clădirii. În acest an, vor fi cheltuiți 1,8 milioane lei pentru realizarea proiectului tehnic, modernizarea instalației de prevenire a incendiilor, modernizarea instalațiilor electrice generale și reabilitarea tâmplăriei exterioare.

Principalele lucrări de intervenție în cadrul proiectului general vizează următoarele trei direcții:

  • reabilitarea și refuncționalizarea clădirii cinematografului astfel încât să poată deservi o paletă polivalentă de activități culturale și perfomative, în condiții normale de sigranță, confort higrotermic și accesibilitate a persoanelor cu dizabilități
  • conformarea la foc a clădirii în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu
  • reparații capitale și consolidări conform recomandărilor expertizei tehnice

„La acest moment, sub coordonarea Ateneului Național se desfășoară mai multe proiecte de amploare, nu numai din punct de vedere al artelor spectacolului, dar și sub aspectul managementului cultural urban. Un exemplu, în acest sens, este preluarea cinematografelor sub directa tutelă a instituției și proiectul de rebranding a cinematografului Victoria, care va fi transformat într-un hub cultural, într-o zonă care, actualmente, reprezintă noul centru civic al orașului”, se arată într-un raport de specialitate al Primăriei.

Cum arăta clădirea fostului cinematograf în prima variantă propusă de arhitecți:

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top