Connect with us

CTP: încă 50 de panouri pentru afișarea timpilor de așteptare în stații

Proiecte publice

CTP: încă 50 de panouri pentru afișarea timpilor de așteptare în stații

Una dintre investițiile pe care Compania de Transport Public (CTP) vrea să o deruleze în acest an vizează completarea sistemului de afișaj în stații cu panouri care să arate timpii de așteptare a mijloacelor de transport.

Deocamdată, CTP a montat astfel de panouri în 30 de stații, iar planul companiei este să pună în funcțiune alte 50. Pentru această investiție au fost alocați, din fondurile proprii ale CTP, 606.000 lei.

Întregul buget de investiții al CTP este însă unul minim: de doar 4,1 milioane lei, în condițiile în care veniturile totale sunt estimate la peste 140 milioane lei. Peste jumătate din întregul buget este destinat cheltuielilor de personal – CTP are circa 1.250 de angajați.

Cea mai importantă investiție constă în construirea unei hale pe structură metalică la depoul Gară cu funcțiunea de mentenanță tramvaie: până la modernizarea depoului din Dacia, în această hală (care va putea fi demontată și reasamblată) vor fi întreținute vehiculele noi care vor ajunge la Iași.

Amintim că Primăria are contractate 16 tramvaie la PESA (Polonia) și alte 16 la Bozankaya (Turcia), iar primele vehicule vor ajunge în a doua jumătate a acestui an. Investiția în noua hală, aflată la stadiul de licitație, este de peste 2,1 milioane lei.

Bugetul CTP va fi supus aprobării plenului Consiliului Local la sfârșitul acestei săptămâni.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top