Connect with us

VIDEO Cum va arăta depoul Dacia: investiția ajunge la 30 mil. euro

Proiecte publice

VIDEO Cum va arăta depoul Dacia: investiția ajunge la 30 mil. euro

Valoarea estimată pentru modernizarea depoului Dacia s-a dublat: inițial, Primăria estima circa 15 milioane euro (inclusiv TVA), dar după realizarea unui studiu de prefezabilitate suma necesară a fost evaluată la 30 milioane euro.

Faţă de analiza iniţială a investiţiei (a fost întocmit un studiu de oportunitate), în cadrul proiectului au mai fost incluse reabilitarea drumului de acces (str. Strămoşilor), refacerea rondului Dacia şi a podului peste pârâul Rediu.

În total, suprafaţa zonei de intervenţie este de 55.219 mp”, se precizează într-un raport al Primăriei Iași.. Modernizarea depoului din Dacia fost decisă de Primărie în contextul în care la Iaşi vor ajunge, în următorii ani, 32 de tramvaie noi (cu lungimi de 26 metri şi 30 metri), iar infrastructura actuală este deficitară. La depou vor fi garate și autobuze electrice.

În ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor de execuţie, municipalitatea are deja disponibili bani dintr-un credit contractat la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, dar suma acoperă doar jumătate din necesar. În context, municipalitatea ia în calcul accesarea de fonduri prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, dar și alte surse (inclusiv bugetul local).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top