Connect with us

Grădină suspendată pe acoperișul cinema Victoria: încep deja lucrările

Investiția se ridică la 160.000 euro

Proiecte publice

Grădină suspendată pe acoperișul cinema Victoria: încep deja lucrările

Autoritățile locale încep lucrări de refacere a cinematografului Victoria. Primele intervenții se vor face la acoperiș, unde va fi amenajată o grădină suspendată, prima de acest fel din Iași de pe o clădire publică.

Ulterior, până la sfârșitul verii, vor începe și unele lucrări la spațiile interioare. În total, suma investită ajunge la peste 160.000 euro.

„Vom începe reabilitarea acoperișului cinematografului Victoria, ne-au fost alocați banii necesari de către Primărie. Totodată, sperăm ca la final să fie o surpriză plăcută pentru toți ieșenii fiindcă acoperișul se va transforma într-o grădină suspendată, vom monta gazon, vegetație mică și medie controlată, va fi practic un loc bun de închiriat și de organizat evenimente cultural-educaționale”, a declarat Andrei Apreotesei, director al Ateneului Iași, în „parohia” acestei instituții fiind administrarea fostelor cinematografe.

El a mai spus că, la ședința ordinară din această lună, va fi propusă o suplimentare de fonduri pentru Ateneu astfel încât banii alocați să poate fi utilizați pentru refacerea spațiilor interioare ale fostului cinematograf.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 1 octombrie (inclusiv pentru lucrările la interior).

Pentru acoperiș suma necesară ajunge la 60.000 euro, iar reabilitarea spațiilor interioare la peste 100.000 euro.

Lucrările cuprind și racordarea clădirii la sistemul centralizat de încălzire, iar Apreotesei spune că imobilul va avea în continuare funcțiunea de cinematograf.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top