Connect with us

Consiliul Județean vrea un nou sediu: imobil cu 14 etaje

Clădirea ar putea fi construită în spatele Mitropoliei (foto: Target Media)

Proiecte publice

Consiliul Județean vrea un nou sediu: imobil cu 14 etaje

În timp ce trendul internațional este de a micșora cât mai mult spațiile administrative în paralel cu informatizarea serviciilor publice, la Iași se întâmplă fix opusul: Primăria vrea un nou sediu în spatele celui actual, iar, mai nou, Consiliul Județean (CJ) anunță un centru administrativ cu nu mai puțin de 14 etaje.

Amplasamentele vehiculate de către președintele instituției Maricel Popa sunt destul de controversate: Copou și în spatele Mitropoliei.

Avem bani să realizăm o clădire e 14 etaje”, a spus Popa.

În general, clădirile de birouri din Iași sunt autorizate la 3,5-4 metri/nivel, ceea ce ar însemna că noul sediu al CJ ar trebui să aibă o înălțime minimă de peste 50-55 metri.

Șeful CJ a susținut că noul imobil va găzdui mai multe instituții ale administrației județene care acum sunt în diverse zone ale orașului (Protecția Copilului, Pașapoarte, urbanism etc.), astfel încât cei care au nevoie de acte de la CJ să nu mai parcurgă distanțe inutile pentru a le obține.

Noi sperăm să începem lucrările în primăvară la noua construcție a CJ. Așteptăm urbanismul să ne elibereze certificatul, vrem să realizăm în jur de 14 etaje. Avem în Copou sau la Comisariat, în spatele Mitropoliei, acolo avem teren”, a mai spus Maricel Popa.

În cazul noului sediu al Primăriei Iași, Comisia zonală a monumentelor istorice a trimis dosarul la București pentru avizare, dar cu unele observații, principala problemă fiind că imobilul propus de municipalitate nu conservă zona istorică protejată a orașului și nu pune în valoare monumentele istorice din proximitate.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top