Connect with us

Un milion de pasageri au fost înregistrați la Aeroportul Iași în mai puțin de opt luni de la începutul anului

Local

Un milion de pasageri au fost înregistrați la Aeroportul Iași în mai puțin de opt luni de la începutul anului

Aeroportul Iași a sărbătorit pentru a 4-a oară în istoria sa, pasagerul cu numărul 1 milion înregistrat în anul 2022, cu o lună mai devreme față de anul 2019. Primul 1.000.000 de pasageri, într-un an calendaristic, la Aeroportul Iași, a fost în anul 2017.

Anul acesta, pasagera norocoasă a fost transportată de către operatorul Austrian Airlines, pe ruta directă Viena – Iași. Se numește Roxana Durdureanu, este ieșeancă și a fost desemnată câștigătoare de către compania aeriană. Aceasta a primit vestea că e Pasagerul cu numărul 1 milion chiar în timpul zborului. Pentru a marca acest moment, aeronava Austrian a fost întâmpinată cu tunurile de apă ale autospecialelor, iar la final invitații au participat la o ședință foto împreună cu fericita câștigătoare.

Un astfel de trafic, după o perioadă extrem de complicată în sectorul aviatic, este o performanţă deoarece confirmă perspectivele de creștere pe Aeroportul Iași, asigurând, totodată, recuperarea numărului de pasageri, mult mai scăzut în perioada restricțiilor impuse de pandemie. Estimarea noastră pentru finalul anului este de 1,3 – 1,5 milioane de pasageri înregistrați pe Aeroportul Iași, peste cifra din 2019, anul cu cel mai ridicat trafic. Cea mai aglomerată perioadă din acest an a fost luna iulie, când am avut 178 de mii de pasageri, practic un nou record lunar care ne menține pe podiumul aeroporturilor regionale din România. Cu noul terminal T4 pe care urmează să îl construim, vom reuși să procesăm un număr dublu de călători, aeroportul devenind mult mai atractiv pentru companiile aeriene și pasageri, din toate punctele de vedere. Felicit, și pe această cale, pasagerul 1 milion care a călătorit astăzi pe Aeroportul Iași, mulțumindu-i totodată că a ales serviciile noastre. Mulțumirile noastre se îndreaptă și către compania Austrian Airlines, pentru colaborarea foarte bună din toți acești ani”, a spus Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași.

Atingerea acestui prag semnificativ, de 1 milion de pasageri, este o veste foarte bună. Este o dovadă clară că Aeroportul Iași continuă să se dezvolte și atrage foarte mulți pasageri din zona de nord-vest a României. Faptul că pasagerul cu numărul 1 milion se află la bornul unei aeronave Austrian Airlines este, de asemenea, un motiv de bucurie pentru noi, mai ales că Austrian Airlines a mărit, de curând, numărul curselor Viena – Iași la 10 curse săptămânale”, a declarat Zlatko Zlatic, Director General Lufthansa Group pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

Evenimentul de astăzi evidențiază, totodată, importanța zborurilor din Iași spre capitala Austriei, prin această conexiune directă cu unul dintre cele mai puternice hub-uri europene, Viena, ce oferă multiple opțiuni de zbor în Europa și America de Nord. În acest moment, zborurile operate de compania Austrian Airlines au câte două frecvențe, cu plecare din Iași la orele 5:25, respectiv 16:05, cursele adiționale de dimineață fiind disponibile până la finalul lunii septembrie 2022.

Austrian Airlines face parte din concernul german Lufthansa Group, având Hub-ul principal pe Aeroportul Viena. Cu peste 65 de ani de activitate, Austrian Airlines oferă zboruri spre 130 de destinații din întreaga lume. De asemenea, aceasta este una dintre cele mai vechi companii ce operează pe Aeroportul Iași, Viena fiind prima destinație externă introdusă pe harta rutelor directe. Primele zboruri din inima Moldovei spre capitala Austriei au devenit operabile în anul 2006.

În prezent, pe Aeroportul Internaţional Iași sunt cinci companii aeriene ce deservesc 25 de rute directe spre orașe importante din Europa și nu numai, precum și zboruri charter spre șapte destinații turistice. Trei destinații permanente vor fi adăugate în portofoliul de rute al Aeroportului Iași începând din luna decembrie 2022.

Sursa: comunicat de presă Aeroportul Iași

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top