Connect with us

Bugetul Aeroportului crește la 105 mil. lei, în contextul unui trafic de pasageri peste așteptări

Local

Bugetul Aeroportului crește la 105 mil. lei, în contextul unui trafic de pasageri peste așteptări

Aeroportul Internațional Iași va avea cheltuieli de 104 milioane lei în acest an, în contextul unor venituri de 105 milioane lei. Plenul Consiliul Județean (CJ) va aproba, miercuri, în ședința ordinară, o rectificare bugetară care va aduce un plus de 10 milioane lei la capitolul venituri.

Rectificarea bugetară vine în contextul unui trafic de pasageri peste așteptările din cursul anului: inițial, estimarea era de circa 450.000 pasageri (la votarea bugetului), 710.000 pasageri (modificare după declanșarea războiului din Ucraina care a determinat relocarea unor curse aeriene de la Chișinău la Iași) și 1,3-1,5 milioane pasageri (estimare actuală). Amintim că, luni, 22 august, Aeroportul Iași va trece pragul de un milion de pasageri în acest an.

Noul buget al Aeroportului, după aprobarea rectificării, va fi de 105 milioane lei: la activitatea curentă va fi o suplimentare de 7 milioane lei (buget total de 37 milioane lei), iar la investiții de 2,6 milioane lei (buget total de 68 milioane lei).

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top