Connect with us

Aproape 30.000 de apartamente nu vor avea apă caldă timp de o săptămână: se fac reparații la CET

Local

Aproape 30.000 de apartamente nu vor avea apă caldă timp de o săptămână: se fac reparații la CET

Peste 28.000 de apartamente, respectiv circa 21% din totalul locuințelor din municipiu, nu vor beneficia de apă caldă vineri, 26 august, ora 16.00. Furnizarea agentului termic a fost sistată în cursul nopții de duminică pe luni. Este vorba despre ieșenii care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare.

Potrivit Primăriei, măsura a fost decisă pentru a remedia unele deficiențe apărute pe circuitele de termoficare urbană din incinta CET 1, zona Tudor Vladimirescu. În același timp, vor fi făcute intervenții și pe rețelele de transport și distribuție a agentului termic, astfel încât să fie evitate eventuale probleme în sezonul rece.

În perioada menționată vor fi făcute, în paralel, nu mai puțin de 70 de intervenții, din care 25 la CET 1, 6 la rețelele primare și 39 la punctele și modulele termice, de către echipe formate în total din 90 de persoane”, spun reprezentanții Primăriei.

Circuitul de termoficare urbană din incinta centralei din zona Tudor Vladimirescu a fost pus în funcțiune în anul 1964 și, între timp, obiectivul a beneficiat de modenizări în special în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană.

Amintim că, în această perioadă, Primăria face demersuri și pentru asigurarea combustibilului necesar. Până pe 16 septembrie, municipalitatea așteaptă oferte de la companii pentru transportul a 140.000 tone de cărbune din portul Constanța la Iași, pe calea ferată. Pentru cărbune, Primăria a încheiat un acord cu același furnizor de anul trecut: Vitol SA Geneva.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top