Connect with us

Un nou regulament pentru parcări la Iași. Ce modificări propune PMI [document]

Local

Un nou regulament pentru parcări la Iași. Ce modificări propune PMI [document]

Autoritățile locale și societatea civilă dezbat astăzi noul regulament pentru exploatarea parcărilor de pe raza orașului, într-un eveniment organizat la solicitarea Asociației pentru Promovarea Transportului Alternativ (APTA).

Una dintre principalele modificări ale noului regulament propus de Primărie – document publicat pentru consultare publică – vizează cuantumul amenzilor: oficialii municipalității spun că amenzile au rămas la nivelul anului 2013 și au „valori nesemnificative”.

„Un cuantum nesemnificativ al amenzii, face ca aplicarea unei astfel de măsuri să nu-și atingă niciunul din cele două obiective urmărite, și anume, pedepsirea și descurajarea. Stabilirea unui nivel al amenzii direct proportional cu prejudiciul creat este de natură să restabiliească ordinea de drept și recuperarea prejudiciului cauzat prin nerespectarea normelor legale”, spun oficialii Primăriei.

În unele situații, adaugă specialiștii municipalității, nu există stabilite sancțiuni în actele administrative în vigoare, exemple în acest sens fiind: amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje, înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare fară deținerea unui contract de închiriere valabil, înscrierea pe placa de semnalizare a locului de parcare deținut cu contract de închiriere valabil a unor date neconforme cu datele din contract.

„Acest Regulament asigură cadrul necesar dezvoltării și modernizării acestui domeniu de activitate în care implementăm modalități noi de plată a tarifelor de parcare în parcările publice cu plată, respectiv plata cu SMS si prin aplicație cu card bancar”, este un alt motiv invocat de Primărie pentru a modifica actualele reglementări.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

To Top