Connect with us

Un nou termen pentru deschiderea ofertelor la SRU Iași: constructorii cer numeroase clarificări

Proiecte publice

Un nou termen pentru deschiderea ofertelor la SRU Iași: constructorii cer numeroase clarificări

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a prelungit termenul de depunere a ofertelor în cazul construirii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași cu 30 de zile, până pe 20 mai – inițial, ofertele trebuiau deschise pe 18 aprilie.

Potrivit ANDIS, prelungirea a fost decisă în urma solicitărilor venite din partea constructorilor interesați să participe la licitație: aceștia au solicitat o perioadă mai mare pentru întocmirea ofertei și, suplimentar, au formulat o serie de observații la documentația de atribuire la care ANDIS trebuie să aducă clarificări. În context, amintim că valoarea contractului se ridică la 1,8 miliarde de lei.

Lucrările pregătitoare construirii SRU vor începe pe 18 aprilie – în acest sens, ANDIS a semnat un contract de circa 30 milioane lei cu firma Ness Proiect Europe, companie care va face săpătură generală, împrejmuire perimetrului, devieri de utilități și alte activități care țin de organizarea de șantier.

În paralel, pentru a asigura transportul pământului excavat (se estimează o cantitate de câteva sute de mii de metri cubi), Primăria amenajează un drum provizoriu de acces care va face legătura între bd. C.A. Rosetti și latura nord-vestică a zonei de construire a SRU. Drumul ar urma să fie dat în exploatare în cursul săptămânii viitoare, iar municipalitatea ia în calcul ca unele porțiuni să fie incluse și în rețeaua de drumuri care va asigura accesul la SRU odată ce acest obiectiv va fi construit.

SRU va fi construit pe un teren de 12 hectare, la circa 2,5 km de centrul Iașului, principalul acces urmând a fi asigurat dinspre bd. C.A. Rosetti. Valoarea totală a proiectului este de 3,3 miliarde lei, cu 40% față de anul 2019, când a fost aprobată prima dată investiția.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top