Connect with us

Un nou termen pentru spitalul Covid-19 de la Lețcani: 30 iulie

Proiecte publice

Un nou termen pentru spitalul Covid-19 de la Lețcani: 30 iulie

Consiliul Județean (CJ) a amânat din nou punerea în funcțiune a spitalului modular de la Lețcani, care este amplasat în parcul Transagropolis. Spitalul este format din zeci de module (containere) și, conform reprezentanților CJ, beneficiază de aparatură medicală de ultimă generație.

Deocamdată, doar două secțiuni au fost instalate, ultima secțiune, care este și cea mai complexă, ar urma să fie gata până pe 30 iulie. Contractul de livrare și montare a spitalului a fost semnat de Euronest, asociație a CJ, pe 21 aprilie. În mod normal, spitalul trebuia pus în funcțiune 27 de zile mai târziu. Noul termen, dacă va fi respectat, ar duce la situația în care spitalului să fie funcțional în a 101-a zi de la semnarea contractului.

Între timp, CJ a anunțat că spitalul modular va fi secție exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase. Managerul unității Carmen Dorobăț a precizat că organigrama este stabilită la nivel de principiu (numeric), iar în următoarele zile, alături de Direcția de Sănătate Publică, va fi stabilit personalul care va deservi unitatea Covid-19.

Spitalul modular este cel mai mare spital de campanie din țară și are 250 de paturi: 150 pentru persoane asimptomatice, iar alte 100 pentru terapie intensivă.

Schița spitalului modular

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top