Connect with us

Un proiect intens contestat a primit autorizație de la PMI

Investiții private

Un proiect intens contestat a primit autorizație de la PMI

Un plan urbanistic aprobat de Consiliul Local în iulie 2017 a primit autorizație de construire în august 2019. Motivul întârzierii a vizat numeroasele contestații și procese deschise în instanță de către vecini: blocul este prevăzut în zona Colegiului Negruzzi. Vecinii au reclamat că noul imobil ar putea provoca probleme vecinătăților (alunecări) și faptul că străzile din jur sunt prea înguste pentru a putea descărca traficul prognozat.

Amplasamentul investiției

Amplsamentul se află la adresa str. Toma Cozma nr. 7B-9, iar Primăria a emis autorizația de construire deși încă mai există procese pe rol intentate de vecini. Terenul are o suprafață de aproape 2.500 mp, iar investiția aparține firmelor Great Lakes Construction și Next Capital Investments.

Blocul, cu mai multe tronsoane, va avea un regim cu parter și 4 etaje, urmând a fi amenajate un număr de 43 de apartamente: 14 apartamente cu o cameră, 20 apartamente cu două camere, 8 apartamente cu trei camere și 1 apartament cu patru camere.

În actul de autorizare 880/2019 se arată că vor fi amenajate 50 locuri de parcare, 42 la subsol, 5 la demisol, iar 3 la nivelul solului. Soluți adoptată pentru locurile de parcare de la subsol – multipark – stârnește unele controverse.

Având în vedere istoricul proiectului, există o mare posibilitate ca autorizația să fie contestată în instanță de către vecini.  

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top