Connect with us

Un proiect intens contestat a primit autorizație de la PMI

Investiții private

Un proiect intens contestat a primit autorizație de la PMI

Un plan urbanistic aprobat de Consiliul Local în iulie 2017 a primit autorizație de construire în august 2019. Motivul întârzierii a vizat numeroasele contestații și procese deschise în instanță de către vecini: blocul este prevăzut în zona Colegiului Negruzzi. Vecinii au reclamat că noul imobil ar putea provoca probleme vecinătăților (alunecări) și faptul că străzile din jur sunt prea înguste pentru a putea descărca traficul prognozat.

Amplasamentul investiției

Amplsamentul se află la adresa str. Toma Cozma nr. 7B-9, iar Primăria a emis autorizația de construire deși încă mai există procese pe rol intentate de vecini. Terenul are o suprafață de aproape 2.500 mp, iar investiția aparține firmelor Great Lakes Construction și Next Capital Investments.

Blocul, cu mai multe tronsoane, va avea un regim cu parter și 4 etaje, urmând a fi amenajate un număr de 43 de apartamente: 14 apartamente cu o cameră, 20 apartamente cu două camere, 8 apartamente cu trei camere și 1 apartament cu patru camere.

În actul de autorizare 880/2019 se arată că vor fi amenajate 50 locuri de parcare, 42 la subsol, 5 la demisol, iar 3 la nivelul solului. Soluți adoptată pentru locurile de parcare de la subsol – multipark – stârnește unele controverse.

Având în vedere istoricul proiectului, există o mare posibilitate ca autorizația să fie contestată în instanță de către vecini.  

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top