Connect with us

Un proiect urbanistic aprobat recent în CL va fi atacat în instanță

Foto: Facebook/Răzvan Timofciuc

Utile

Un proiect urbanistic aprobat recent în CL va fi atacat în instanță

Mai mulți locuitori din zona str. Dimineții și-au arătat intenția de a contesta în instanță o decizie recentă a Consiliului Local (CL). În ședința de la sfârșitul lunii august, plenul CL a dat undă verde unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce prevede construirea mai multor imobile cu 10 etaje în vecinătatea blocurilor în care locuiesc.

Câțiva dintre vecini au fost prezenți la ședința CL, dar executivul municipalității și majoritatea consilierilor PSD nu le-a acordat cuvântul. Ulterior, pe holul din fața sălii unde a avut loc ședința, locuitorii au dezbătut intens proiectul chiar cu arhitectul care l-a proiectat (Marian Jean Chirița).

„Pe noi nu ne-a anunțat nimeni, nu am știut despre acest proiect”, a spus unul dintre locuitori reporterului Apix.ro.

Cetățenii au fost mobilizați la ședință de consilierul PNL Răzvan Timofciuc, liberalul având domiciliul în zonă. Acesta a fost și principalul reproș al puterii din CL care a aprobat proiectul: faptul că Timoficiuc ar avea și alte „interese”, acuzații respinse de liberal. Ulterior, consilierul a avut o întâlnire cu locuitorii în zona de construire și, la finalul acesteia, a anunțat intenția de a contesta hotărârea de CL pentru aprobarea planului urbanistic.

„În CL a fost aprobat un PUZ ilegal care prevede construirea a 4 blocuri de 11 etaje pe Diminetii 32, in cartierul Frumoasa. Împreună cu locuitorii din zonă, vom ataca la Prefect hotărârea de CL. (…) A ridica noi clădiri într-un spațiu deja aglomerat nu face decât să conducă la o tot mai slabă calitate a vieții urbane: oamenii din zonele supra-aglomerate, în care spațiile verzi sunt reduse sau inexistente, devin, practic, condamnați să trăiască într-o atmosferă îmbâcsită, care le afectează starea de spirit, performanța și comportamentele de zi cu zi”, a spus Răzvan Timofciuc.

În opinia acestuia, proiectul are mai multe probleme: vecinii direct afectați nu au fost consultați, căile de acces nu răspund normativele în vigoare, iar regimul de înălțime al zonei este de maximu 4 etaje.

La dezbaterile din plenul CL, președintele Comisiei de urbanism a CL, Paul Boișteanu, a susținut că proiectul urbanistic are toate avizele necesare.

Apix.ro a scris de mai multe ori despre acest proiect încă de la începutul acestui an, când intenția companiei Tara Technology a devenit publică. Citește AICI, AICI și AICI despre acest proiect.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top