Connect with us

Un secretar de stat la Transporturi va fi din societatea civilă ieșeană

Local

Un secretar de stat la Transporturi va fi din societatea civilă ieșeană

Unul dintre secretarii de stat de la Ministerul Transporturilor (MT) ar putea fi Adrian Covăsnianu, actual consilier onorific al ministrului, scrie „Ziarul de Iași”. Surse politice au declarat pentru ZDI că sunt discuții avansate în acest sens, dar, deocamdată, oficial nu a confirmat nimeni numirea.

În urma negocierilor PNL-USRPLUS-UDMR, MT a fost asumat de USRPLUS, iar favorit pentru preluarea portofoliului este deputatul de Timiş Cătălin Drulă. În acelaşi timp, surse politice au declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ că unul dintre secretarii de stat la MT va fi, foarte probabil, chiar un reprezentant al societăţii civile din Iaşi: Adrian Covăsnianu.

Cătălin Drulă este unul dintre fondatorii Asociaţiei „Pro Infrastructură“ şi s-a remarcat, în trecut, prin o serie de luări de poziţie în favoarea deblocării autostrăzii A8, în timp ce Covăsnianu este unul dintre specialiştii Asociaţiei „Moldova vrea autostradă“ (MVA) pe infrastructură. Acesta din urmă este actual consilier onorific al ministrului Transporturilor şi, periodic, informează public asupra stadiului autostrăzilor A7 şi A8. Cu toate acestea, deblocarea şi construirea efectivă a autostrăzilor sunt aspecte care ţin în primul rând de o voinţă politică transpartinică şi de modul în care noul guvern condus de Florin Cîţu se va raporta la problematicile infrastructurii din Moldova.

Citește mai multe în Ziarul de Iași

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top