Connect with us

GRAFIC Rata de infectare Covid în mun. Iași a scăzut sub pragul de 3 cazuri la o mie de locuitori

Local

GRAFIC Rata de infectare Covid în mun. Iași a scăzut sub pragul de 3 cazuri la o mie de locuitori

Municipiul Iași a ajuns la o rată de infectare de 2,78 de cazuri la o mie de locuitori, conform informațiilor actualizate publicate de Instituția Prefectului. Cu toate că a scăzut sub pragul de 3, în mun. Iași măsuri de relaxare încă nu pot fi adoptate: autoritățile vor face o analiză în acest sens abia săptămâna viitoare (pe 30 decembrie).

În municipiul Iaşi au fost confirmate 15.131 de îmbolnăviri de la începutul pandemiei şi până ieri. Dintre acestea, 9.190 de persoane au fost declarate vindecate şi alte 241 de persoane au decedat, potrivit „Ziarului de Iași”.

Astfel, ieri, erau înregistrate 5.700 de cazuri active la nivelul municipiului. Acest număr este în scădere încă de la sfârşitul lunii noiembrie, când a fost înregistrat un vârf de 7.244 de cazuri active.

Prelucrare APIX.ro: cazuri active în municipiul Iași în perioada 22 octombrie – 22 decembrie. După cum se poate observa, după o creștere accentuată, numărul de cazuri active a ajuns într-o zonă de „platou” la sfârșitul lunii noiembrie pentru ca, ulterior, să înceapă să scadă

În ultimele două săptămâni au fost contabilizate 2.026 de cazuri noi, în scădere cu 21% faţă de precedentele 14 zile. În medie, zilnic au fost raportate în municipiul Iaşi 145 de cazuri în ultimele două săptămâni, faţă de o medie de 184 în precedentele 14 zile. Dacă tendinţa de scădere continuă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) va putea propune ca, după 30 decembrie, să fie adoptate unele măsuri de relaxare.

Printre măsuri se numără redeschiderea spaţiilor interioare ale restaurantelor şi cafenelelor (30% din capacitate), a cinematografelor şi instituţiilor de cultură (50% din capacitate) şi se pot redeschide localurile cu activităţi de jocuri de noroc.

Alte articole din categoria Local

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top