Connect with us

Undă verde pentru lucrări la Aeroport: a fost emisă autorizația

Proiecte publice

Undă verde pentru lucrări la Aeroport: a fost emisă autorizația

Consiliul Județean (CJ) a eliberat autorizația de construire pentru noi lucrări la Aeroportul Internațional Iași. Conform unui raport publicat ieri de instituție, autorizația a fost emisă la mijlocul lunii mai.

Proiectul, intitulat „Suplimentarea capacităților de operare pentru pista de decolare-aterizare și platformă de staționare a aeronavelor”, are deja și un constructor – Strabag – licitația fiind finalizată în martie anul acesta. Valoarea lucrărilor se ridică la 35 milioane lei, fără TVA.

Ce lucrări vor fi realizate la Aeroport:

  • Extindere platformă debarcare-îmbarcare. Platforma existentă se va extinde în partea de sud, pe o distanță de 270 m. Extinderea va avea lățimi de 78,5 m și de 97 m (pe zona viitorului hangar de mentenanță, cel al Aerostar). Platforma extinsă va asigura 13 locuri de parcare pentru aeronave (acum sunt 9 – 10 locuri).
  • O nouă cale de rulare pentru acces la pista de decolare-aterizare. Calea proiectată va asigura legătura dintre platforma de debarcare-îmbarcare extinsă și pista de aterizare.
  • Lucrări de marcaje. Suprafețele de mișcare nou proiectate vor fi prevăzute cu marcaje realizate în conformitate cu standardele din domeniu.
  • Lucrări de balizaj și iluminat platformă. Noile suprafețe proiectate vor fi prevăzute cu balizaj de categoria a II-a
  • Lucrări de canalizare. Aceste lucrări sunt necesare pentru preluarea apelor pluviale de pe zona de extindere a platformei și noua cale de rulare, fiind proiectat un nou sistem de canalizare în acest sens.
Continue Reading

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top