Connect with us

Încep lucrările la calea de rulare de pe str. Pădurii/Trasee CTP, deviate

În zona Pădurii, panta maximă aferentă traseelor de tramvai este de aproximativ 8,8%

Proiecte publice

Încep lucrările la calea de rulare de pe str. Pădurii/Trasee CTP, deviate

Primăria Iași a anunțat că, de săptămâna viitoare, vor începe lucrările de modernizarea a tronsonului de cale de rulare cuprins între intersecția Cinci Drumuri, str. Pădurii și str. Nicoriță.

Principala rută CTP afectată este traseul de tramvai 3: vehiculele care circulă dinspre Dancu vor întoarce la rondul din Tătărași Nord, din acest punct călătorii având la dispoziție autobuze ce îi vor transporta spre Gară, via Piața Unirii. De asemenea, traseul de tramvai 13 va fi suspendat, iar vehiculele de pe traseul 1 vor circula doar până în Baza 3 și nu vor mai tranzita cartierele Tătărași și Metalurgie.

Speranța Primăriei este ca lucrările să fie finalizate până la sfârșitul acestui an. Porțiunea de pe str. Pădurii este una dintre cele mai problematice căi exploatate de CTP: șina este în pantă (în punctul maxim ajunge la 8,8%), este veche și extrem de uzată, necesitând reparații frecvente.

Modernizarea căii de rulare Cinci Drumuri – str. Pădurii – str. Nicoriță face parte dintr-un proiect european al municipalității care mai cuprinde și alte tronsoane din oraș. Până acum, au fost finalizate lucrările pe porțiunea Podu Roș – intersecție Primăverii. Celălalt tronson inclus în proiect este bld. Virgil Săhleanu, respectiv între intersecția cu bld. Metalurgiei și rondul din Zona Industrială.

Tronsonul Podu Roș – Primăverii a fost inaugurat recent

Proiectul global are o valoare totală de peste 110 milioane lei întrucât cuprinde și achiziția de tramvaie noi (parte din achiziția contractată deja de Primărie cu firma turcă Bozankaya).

În ceea ce privește lucrările de execuție, care, în total, vizează 5,7 km de cale derulare, acestea sunt realizate de asocierea Conest – Mari Vila.

Proiectul beneficiază de finanțare prin intermediul Programului Operațional Regional, pe o axă de finanțare unde Primăria Iași a avut fonduri „dedicate” de aproape 60 milioane euro.

Continue Reading

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top