Connect with us

Universitatea de Arte preia bunuri imobiliare în valoare de 2 mil. lei: un teren în Codrescu și câteva construcții

Local

Universitatea de Arte preia bunuri imobiliare în valoare de 2 mil. lei: un teren în Codrescu și câteva construcții

Universitatea de Arte „George Enescu” a preluat în administrare, în Codrescu, un teren cu o suprafață de aproape 1.000 mp, pe care se află câteva construcții, cu scopul de a-și extinde campusul universitar, conform unei hotărâri aprobate de guvern pe 15 martie.

Valoarea bunurilor imobiliare se ridică la 2 milioane lei. „Universitatea Națională de Arte <> din Iaşi dorește extinderea campusului universitar situat în municipiul Iași, strada Codrescu nr. 6 în vederea asigurării unor spații noi pentru activitățile didactice, de cercetare și de creație artistică”, se arată în hotărârea de guvern.

Terenul și construcțiile au fost puse la dispoziție de către Consiliul Județean (CJ), iar hotărârea de guvern a fost necesară întrucât noul proprietar este Ministerul Educației, autoritate centrală care ar urma să finanțeze lucrările de execuție.

  • „Universitatea Națională de Arte <> din Iaşi s-a preocupat pentru a-și asigura o bază materială care să îi permită desfăşurarea în condiţii de calitate a tuturor activităţilor didactice, de creaţie artistică şi de cercetare. Astfel, în funcţie de specificul fiecărei facultăţi din cadrul Unversității, aceasta dispune, în afară de săli de cursuri şi seminarii, și de săli de studiu individual, laboratoare pentru lucrări practice, săli de repetiţii, săli de concerte, ateliere, galerii de artă, în concordanţă cu normele specifice domeniului arte, precum şi cu normele tehnice şi de siguranţă igienico–sanitare” – fragment din nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de guvern.

„Se declară bun de interes public naţional şi se aprobă înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea în administrarea Ministerului Educației, pentru Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iaşi, a imobilului situat în strada Codrescu nr. 6, municipiul Iași, județul Iași, cu destinația de spațiu de învățământ”, se arată la art. 1 al hotărârii guvernului.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top