Connect with us

Un arhitect ieșean va întocmi planurile urbanistice aferente zonelor din jurul a patru mănăstiri: contracte de 1,6 mil. lei

Local

Un arhitect ieșean va întocmi planurile urbanistice aferente zonelor din jurul a patru mănăstiri: contracte de 1,6 mil. lei

Primăria a atribuit licitația privind întocmirea planurilor urbanistice zonale din jurul a patru mănăstiri, contractele fiind adjudecate de firma Arc Design, condusă de arhitectul ieșean Filip Ciobănașu.

Potrivit anunțului publicat în sistemului național de achiziții publice, contractele au o valoare totală de peste 1,6 milioane lei, fiind vorba despre PUZ-uri pentru zonele din jurul următoarelor mănăstiri: Trei Ierarhi (valoare de adjudecare este 967.000 lei, fără TVA), Galata (228.000 lei), Frumoasa (248.000 lei) şi Cetăţuia (208.000 lei). Fiecare documentaţie elaborată va reprezenta instrumentul de lucru pentru Primărie şi specialiştii din domeniul urbanismului, locuirii, culturii şi turismului.

Potrivit documentaţiei de licitaţie, va fi reglementată urbanistic o suprafaţă totală de peste 120 hectare, în condiţiile în care 42 ha sunt terenuri forestiere, iar destinația actuală nu poate fi modificată. În caietul de sarcini se precizează că scopul lucrării tehnice este unul „de protejare a patrimoniului cultural şi natural”.

Cel mai complex plan este în cazul zonei din jurul Mănăstirii Trei Ierarhi.

„„Zona urbanistică aferentă este caracterizată de un grad ridicat de complexitate din punct de vedere al parcelarului, al ţesutului străzilor, al valorii arhitectural-urbanistice a clădirilor, ansamblurilor şi spaţiilor publice ale zonei, precum şi din punctul de vedere al funcţiunilor existente. Astfel, fondul construit protejat va fi pus în evidenţă nu doar prin conservarea clădirilor cu valoare arhitecturală, culturală şi de patrimoniu, ci mai ales printr-o abordare care demonstrează practic o valoarea adăugată economică şi socială clară în zona Mănăstirii Sfinţii Trei Ierarhi din Iaşi” – fragment din caietul de sarcini.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top