Connect with us

Vânzările de apartamente la Iași s-au triplat: trendul e unul național

locuințe - Dealul Zorilor

Tranzacții

Vânzările de apartamente la Iași s-au triplat: trendul e unul național

Vânzările de apartamente în județul Iași au crescut spectaculos în luna septembrie, cu 230%, mult peste media națională care este, de asemenea, de creștere față de perioada similară a anului 2020. În context, amintim că prețul mediu pe metru pătrat a crescut cu 3,6% în septembrie, cel mai mare avans înregistrat în marile orașe (față de luna august 2021).

Potrivit datelor Autorității Naționale de Cadastru, prelucrate de APIX.ro, în luna septembrie au fost vândute 777 de apartamente față de 235 de unități în septembrie 2020. De asemenea, o creștere semnificativă a fost înregistrată și în cazul tranzacțiilor privind terenurile intravilane:

  • 1.389 de terenuri intravilane fără construcții au fost vândute în septembrie – un avans de 144% față de septembrie 2020
  • 796 de terenuri intravilane cu construcții au fost vândute în septembrie – un avans de 165% față de septembrie 2020

În ceea ce privește terenurile extravilane la cele neagricole a fost înregistrat același număr de tranzacții (3), iar cele agricole a fost o creștere de aproape 200%. Nu în ultimul rând, numărul total de bunuri imobiliare tranzacționate a crescut la 3.180 de unități față de 1.179 – o creștere de 170%.

La nivel național, sunt de asemenea înregistrate creșteri, dar într-un procent mai mic – media pe țară e de 33% la total unități, iar la apartamente de 94%.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Tranzacții

To Top