Connect with us

VIDEO Cum va arăta cinema Dacia, viitorul Ateneu al Copiilor

Investiția ajunge la circa 11 milioane lei

Proiecte publice

VIDEO Cum va arăta cinema Dacia, viitorul Ateneu al Copiilor

Primăria Iași vrea să investească peste 11 milioane lei pentru reabilitarea cinematografului Dacia. Proiectul tehnic a fost aprobat la sfârșitul lunii martie 2019, ocazie cu care municipalitatea a anunțat că obiectivul va purta denumirea „Ateneul Copiilor”. Între timp, instituția a publicat randări din proiect, precum și un clip cu modul în care ar trebui să arate cinematograful după finalizarea lucrărilor.

„Prin reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea cinematografului, îmi doresc ca acesta să se transforme în cel mai important punct cultural dedicat copiilor din zona cartierelor Alexandru-Dacia. Cinema Dacia va purta denumirea de Ateneul copiilor și va intra într-un program de refuncționalizare prin extinderea zonei de scenă, modernizarea sălii de spectacol și a aparaturii necesare difuzării filmelor și spectacolelor”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Valoarea totală a proiectului este de 11.019.143,63 lei inclusiv TVA. Deocamdată, nu e clar dacă Primăria Iași dispune de fondurile necesare demarării efective a proiectului.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top