Connect with us

VIDEO UAIC reabilitează corpul O cu fonduri UE/A fost lansată licitația

Corpul O va găzdui o nouă bibliotecă și o arhivă

Proiecte publice

VIDEO UAIC reabilitează corpul O cu fonduri UE/A fost lansată licitația

Universitatea „Al.I.Cuza” a lansat licitația pentru reabilitarea Corpului O al instituției, procedură derulată în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene. Lucrările sunt estimate la 8,8 milioane lei, în condițiile în care valoarea întregului proiect ajunge la 14 milioane lei.

După finalizarea lucrărilor, intenția UAIC este de a crea o bibliotecă și o arhivă care să valorifice fondul de carte al instituției.

„Proiectul își propune valorificarea potențialului unei clădiri cu o suprafață construită de 708 mp, aflată în gestiune proprie și care se prezintă într-o stare de degradare avansată, prin lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare și prin dotarea spațiilor în vederea înființării unei biblioteci care să adune fondul de carte al filialelor facultăților, într-un singur spațiu, pentru a deservi cititorilor săi”, se arată într-o prezentare a proiectului făcută de UAIC în vară.

Corpul O, situat pe bulevardul Carol I nr. 24, a fost construit ȋn anul 1924, având destinaţia de Cămin de Fete pentru studentele Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. În decursul timpului clădirea a fost extinsă şi modificată pentru a satisface exigenţele funcţionale, fiind dezafectată de aproximativ 10 ani.

Companiile interesate să participe la licitație trebuie să depună oferte până pe 20 ianuarie 2021.

Mai jos, puteți vedea modul în care va arăta interiorul clădirii. Primul clip prezintă parterul, iar al doilea etajul.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top