Connect with us

CNI va construi un bazin de înot la Pașcani/Investiție de 9 mil. lei

Proiecte publice

CNI va construi un bazin de înot la Pașcani/Investiție de 9 mil. lei

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat două noi licitații în relația cu Iașul. Una dintre acestea face referire la construirea unui bazin de înot la Pașcani (9 milioane lei), iar cealaltă la reabilitarea unor drumuri afectate de inundații pe raza comunei Țibana (2,6 milioane lei). Recent, APIX.ro a centralizat toate licitațiile lansate în ultima perioadă de CNI cu referire la județul Iași, iar, în total, este vorba despre investiții de aproape 200 milioane lei.

Bazinul de înot de la Pașcani este unul didactic, iar proiectul datează de acum șase ani: indicatorii tehnico-economici au fost aprobați prin ordin de ministru încă din decembrie 2014. În august 2020, indicatorii au fost actualizați, iar CNI a putut lansa licitația.

Terenul pe care este propusă investiția are o suprafață de 3.000 mp, iar lucrările de racordare la utilități vor fi finanțate și realizate de către Primăria Pașcani, conform informațiilor furnizate de CNI. Clădirea va avea un regim de înălțime cu parter și un etaj, iar suprafața construită desfășurată ajunge la circa 1.400 mp.

„Construcția este realizată după un proiect tip și se adresează uzului didactic, cu posibila utilizare publică în perioada de timp din afara orarului școlilor din localitate și nu se adresează activităților competiționale. Bazinul de înot are o adâncime variabilă între 1,2 m și 1,8 m și o dimensiune de 25×12,5 m”, se arată în descrierea proiectului tip de bazin didactic de înot, pe site-ul CNI, proiect în baza căruia va fi construit și bazinul de la Pașcani.

În ceea ce privește licitația de la Țibana, lucrările vizează refacerea mai multor tronsoane de drum care au fost afectate de către viituri. Și în acest caz vorbim despre un proiect „resuscitat” care, anii trecuți, nu și-a găsit finanțare guvernamentală.

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top