Connect with us

VIDEO Un nou parc la Iași de aproape 2 ha

Parcul Rosetti va costa 14 mil. lei

Spații verzi

VIDEO Un nou parc la Iași de aproape 2 ha

Zona C.A. Rosetti va fi transformată radical cu fonduri europene. Primăria Iași va accesa o finanțare europeană de aproape 14 milioane lei. Proiectul tehnic a fost finalizat de o asociere de firme (SC Pro Toby SRL – SC Graphis Spot Impex SRL – SC TXS Avalana SRL), iar municipalitatea a publicat și un clip cu modul în care va arăta zona.

Proiectul urmărește înfrumusețarea zonei de agrement C. A. Rosetti, mai exact la intersecția dintre bd. C. A. Rosetti, șos. Albineț și str. Brândușa, și include reconversia și refuncționalizarea a 17.912 metri pătrați de teren neutilizat și degradat. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar valoarea sa de 13.942.773 de lei.

„În vederea promovării regenerării și revitalizării acestei zone vor fi demolate clădirile situate pe teren și aflate într-o stare avansată de degradare, vor fi realizate alei pietonale și amenajate spații verzi și facilități pentru recreere (de exemplu, zone speciale amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii etc.), vor fi montate obiecte de mobilier urban (foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, bănci, sisteme de parcare pentru biciclete etc.), dispozitive Wi-Fi, sisteme de supraveghere video etc.”, a declarat primarul Mihai Chirica.

De asemenea, vor fi modernizate străzile care conduc în mod direct la terenul supus intervenției și vor fi înlocuite și / sau racordate rețelele de utilități publice. Nu în cele din urmă, se va avea în vedere și crearea de facilități / adaptarea infrastructurii / echipamentelor pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Proiectul își propune să contribuie și la creșterea gradului de implementare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Iași 2015 – 2030 prin dezvoltarea rețelei de spații verzi.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top