Connect with us

VIDEO Un tren făcut la Pașcani, în teste pe căile ferate

FOTO: România Feroviară

Trafic

VIDEO Un tren făcut la Pașcani, în teste pe căile ferate

Un tren prototip realizat la Pașcani este în teste pe magistralele de cale ferată din țară, iar viteza pe care a atins-o în unele cazuri este superioară celei pe care o poate duce, probabil, cea mai mare parte a căilor ferate din țară.

Potrivit România Feroviară, la teste oficiale de la Făurei, trenul prototip a atins 160 km/h și a realizat testele de tracțiune și frânare.

„După atâtea zvonuri, povești și bănuieli, avem onoarea să vă prezentăm tuturor prototipul DMU al celor de la Electroputere VFU Pașcani. Este un DMU din 3 vagoane cu V.max 120km/h și are la prima vedere o capacitate de transport de 200 locuri pe scaune (info neoficială). Testele oficiale au început în septembrie la CTF Făurei unde a alergat și cu 160km/h și a realizat testele de tracțiune și frânare. În acest moment automotorul realizează testele de pantă în vederea autorizării pe Predeal, încărcat cel mai probabil cu saci umpluți cu nisip, aproape sau puțin peste capacitatea maximă de încărcare)”, scriu cei de la România Feroviară pe pagina lor de Facebook.

Pe Youtube a apărut zilele trecute și un video cu trenul:

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top