Connect with us

Nouă străzi importante vor fi modernizate: a fost semnat contractul

Trafic

Nouă străzi importante vor fi modernizate: a fost semnat contractul

Municipalitatea a atribuit un contract de câteva milioane de euro pe final de an. Este vorba despre lucrări de infrastructură pe unele străzi care se află pe lista Primăriei de modernizări de mai mult timp din zone precum Copou, Moara de Vânt, Canta, Tg Cucu, Țicău și Bucium.

Arterele de circulație care urmează să fie reabilitate sunt str. Viticultori (2.020 metri), str. I.I. Mironescu (662 metri), str. Luca Arbore (1.973 metri), str. Roșcani (376 metri), str. Țicăul de Jos (614 metri), str. Timpului (235 metri), str. Șt. O. Iosif (376 metri) și str. Dochia (290 metri). În proiect este inclusă și supralărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu în zona Facultății de Chimie (60 metri). În total, aproape 7 km de drum.

Inițial, valoarea contractului a fost estimată la suma de 19,2 milioane lei. În urma licitație, la care au participat două asocieri de firme (Alpenside – Concret Drum și Ted Company – Transmir – Construcții Gabap) și două companii (Conest și Geiger Transilvania), valoarea contractului a scăzut la 17,5 milioane lei (fără TVA).

Potrivit purtătorului de cuvânt al municipalității, contractul a fost adjudecat de asocierea Alpenside – Concret Drum.

„În momentul de față, infrastructura stradală din cartierele Copou, Canta, Moara de Vânt, Tudor Vladimirescu și Țicău este insuficient dezvoltată sau prezintă un grad ridicat de deteriorare, îngreunând astfel desfășurarea unui trafic fluent în zonă. Structura rutieră a străzilor nu mai corespunde din punct de vedere a capacității portante, constantându-se deficiențe și degradări a suprafeței de rulare devenită improprie circulației rutiere și pietonale în condiții de siguranță și confort”, se arată într-un raport al Primăriei care a făcut parte din documentația de atribuire a contractului.

Pentru majoritatea străzilor este prevăzut un termen de execuție de 12 luni cu excepția str. Timpului (8 luni), a supralărgirii bld. Tudor Vladimirescu (9 luni) și str. Șt. O. Iosif (14 luni).

Primăria a semnat deja contractul cu asocierea Alpenside – Concret Drum, ceea ce, teoretic, permite ca lucrările să înceapă încă din primele luni ale anului 2020, atunci când vremea va fi favorabilă.

Alpenside, companie din București, a câștigat recent un alt contract important la Iași: firma este implicată în reabilitarea drumului județean Iași – Suceava, proiect derulat de Consiliul Județean și finanțat prin intermediul fondurilor europene.

Anul trecut, Alpenside a avut o cifră de afaceri de peste 81 milioane lei, un profit de 6,7 milioane lei și un număr mediu de 121 angajați. La nivel național, Alpenside este implicată, în prezent, în mai multe proiecte, unul dintre acestea fiind construcția tronsonului Râșnov – Cristian, parte din autostrada Comarnic – Brașov.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top