Connect with us

Vodafone participă la o licitație a PMI pentru extinderea sistemului CCTV al Iașului

Proiecte publice

Vodafone participă la o licitație a PMI pentru extinderea sistemului CCTV al Iașului

Municipalitatea ieșeană a primit două oferte la o licitație pentru extinderea sistemului public de monitorizare video, procedura vizând mai multe locuri de joacă, dar și asigurarea logisticii pentru viitoarele îmbunătățiri ale sistemului, printre altele fiind vorba despre capacitatea sistemului de a gestiona până la 2.000 de camere video stradale.

Potrivit informațiilor publicate în sistemul electronic de achiziții publice, ofertanții sunt Vodafone și Secunet Project, ambele companii având fiecare câte un subcontractant. Valoarea estimată a contractului ajunge la peste 1,2 milioane lei, fără TVA.

În prezent, Primăria și mai multe instituții din subordine gestionează peste 1.100 de camere video în diverse locuri din oraș, dar nu toate imaginile sunt transmise către un dispecerat unic – acest lucru se va întâmpla cu asigurarea infrastructurii la Telecentrul amplasat în „Piramida lui Dubeț” (șos. Națională). Instituțiile care gestionează camerele sunt Poliția Locală (monitorizare trafic), CTP (unele stații, depou), Ecopiața (piețe) și Salubris (puncte gospodărești).

Procedura actuală face referire la achiziția a 60 de camere video pentru 30 de locuri de joacă și, în același timp, asigurarea infrastructurii necesare pentru introducerea în sistemul de supraveghere până la 2.000 de camere video.

„Înlocuirea routerului central existent cu un router echivalent, cu transferul tuturor funcţiilor şi păstrarea programării existente. Routerul existent va fi folosit ca back-up. Introducerea a 60 de noi camere în sistem, inclusiv în softul de management, videoanaliză şi generator de date de trafic. Sistemul va putea fi extins la 2.000 de camere prin simpla conectare a camerelor (cu achiziţionarea licenţei de cameră) şi reducerea timpului de stocare a înregistrărilor”, sunt câteva dintre cerinţele incluse în caietul de sarcini aferent licitației lansate în prezent de Primărie.

Potrivit documentaţiei de atribuire, camerele achiziţionate acum vor putea detecta, printre altele, aspecte precum: obiecte (abandonate, dispărute), numărarea persoanelor care trec prin câmpul camerelor (informaţiile vor fi înregistrate într-o bază de date şi vor putea fi extrase în rapoarte în scopuri statistice), staţionări în zone interzise (cu identificarea şi clasificarea vehiculelor), persoane căzute la pământ şi aglomerări de persoane.

Mai jos, puteți consulta lista locurilor de joacă unde vor fi montate cele 60 de camere video noi:

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top