Connect with us

Controversele construirii unor blocuri de 10 etaje în Păcurari

Foto: Facebook.com/Concept Residence

Investiții private

Controversele construirii unor blocuri de 10 etaje în Păcurari

Unul dintre cele mai noi proiecte imobiliare din Păcurari aparține omul de afaceri Cristin Zămosteanu. Acesta amenajează patru blocuri (8 și 10 etaje) între șos. Moara de Foc și bdul. Păcurari, în imediata apropiere a sediului Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași.

Dezvoltatorul a dat deja în folosință două blocuri, aflate pe șos. Moara de Foc, și susține că toate apartamentele au fost vândute. Proiectul a fost demarat în vara anului 2014 și în prezent se lucrează la al treilea bloc. Cu toate acestea, autorizația de construire a venit mai târziu, în decembrie 2014. Cel de-al treilea bloc este, de fapt, construcția nr. 4 din proiect, iar lucrările au demarat, inițial, fără autorizație.

Două controverse în jurul proiectului

Una dintre principalele probleme ale proiectului este, deocamdată, lipsa locurilor de parcare. Unii dintre noii locatari ai complexului („Concept Residence”) parchează pe trotuar supraaglomerând zona sau chiar în parcarea de la Lidl. De altfel, inclusiv de specialitate sunt anunțuri pentru închirierea de apartamente în complex, iar în dreptul locurilor de parcare sunt menționate cele două soluții precizate mai sus. Mai mult, unii locatari de la blocurile din zonă au solicitat dezvoltatorului, prin intermediul rețelelor sociale, să asigure locuri de parcare pentru proprietari astfel încât aceștia să nu mai parcheze în fața blocurilor de patru etaje din imediata apropiere.

Așa arată acum trotuarul din fața complexului de locuințe. Înainte era liber, acum circulația pietonală este îngreunată deși, teoretic, dezvoltatorul trebuia să asigure locuri de parcare noilor locatari:

Această problemă ar putea fi rezolvată parțial după finalizarea complexului și amenajarea unei parcări pe o suprafață de 1.000 mp, pe care Zămosteanu a achiziționat-o în 2016. Terenul se află în fața sediului ITM, iar anterior a adăpostit o casă construită la începutul anilor 1900, dar care nu figura pe lista monumentelor istorice. Din complex se poate ajunge la parcare, cele două terenuri având un punct de legătură.

A doua controversă vizează o clădire monument istoric care este pe terenul lui Zămosteanu, unde anterior a funcționat o spălătorie. Parte din clădire a fost demolată, cu toate că investitorul a susținut că demolarea a venit în urma cutremurului din toamna anului 2016. În fapt, utilaje ale constructorului au demolat parte din clădire în vara aceluiași an. În prezent, spălătoria este în prag de prăbușire, dar dezvoltatorul nu a primit încă aviz să o demoleze ci, din contră, trebuie să o consolideze.

Imagine de la momentul în care o parte din clădire a fost demolată:

În imaginea de mai jos puteți vedea cum arăta terenul înainte de demararea construirii ansamblului:

Localizare precisă pe Google Earth a amplasamentului complexului rezidențial:

Vom reveni asupra acestui proiect în materiale viitoare

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top