Connect with us

A fost anulată licitația de la barajul Pașcani: contractul avea o valoare de 70 milioane lei

AHE Pascani

Proiecte publice

A fost anulată licitația de la barajul Pașcani: contractul avea o valoare de 70 milioane lei

Licitația privind achiziția în vederea furnizării și montajului echipamentelor necesare punerii în funcțiune a centralei hidroelectrice din cadrul AHE Pașcani a fost anulată, potrivit informațiilor afișate în sistemul național de achiziții publice. Procedura a avut ofertanți, dar niciunul dintre aceștia nu a urmat toți pașii pentru a depune efectiv oferta.

„Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor niciunul dintre ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz”, este motivul anulării. Cel mai probabil, Hidroelectrica va relansa licitația în perioada următoare. În context, aminitim că valoarea contractului este estimată la 70 milioane lei.

Aceste costuri reprezintă un sfert din suma totală care va fi investită în următorii doi ani la Pașcani (peste 300 milioane lei). Lucrările la acumularea hidroenergetică au fost reluate anul trecut. Echipamentele care fac obiectul licitației lansate sunt necesare în vederea barării cursului de apă al râului Siret și asigurării volumului de apă necesar funcționării centralei hidroelectrice, conform documentației tehnice consultate de APIX.ro.

Odată echipat barajul Pașcani, Hidroelectrica spune că vor fi asigurate condițiile tehnice necesare continuării execuției digului mal stâng al acumulării hidroenergetice și condițiile de funcționare a centralei la puterea instalată de 9,4 MW.

Amenajarea hidroenergetică Pașcani cuprinde acumularea Pașcani și centrala hidroelectrică Pașcani. AHE Pașcani este amplasată pe râul Siret în amonte de localitatea Lunca (jud. Iași), la circa 2,5 km de Pașcani. Acumularea are un volum de circa 68,7 milioane metri cubi. „Retenția este asigurată de un baraj stăvilar de tip fluvial din beton, echipat cu stavile segment, diguri de contur din materiale locale protejate cu pereu din beton, și relieful existent”, se mai precizează în documentația de atribuire a contractului.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top