Connect with us

MApN a cedat către Primăria Iași un teren pentru construirea unui drum nou spre Aeroport

strada aeroportului iasi

Proiecte publice

MApN a cedat către Primăria Iași un teren pentru construirea unui drum nou spre Aeroport

Guvernul a aprobat preluarea de către Primăria Iași a unui teren în vederea amenajării unui nou acces dinspre oraș către Aeroport, fiind vorba despre o suprafață aflată pe latura sudică a aerogării ieșene care poate fi integrată în proiectul de modernizare a str. Aeroportului.

Potrivit deciziei adoptate joi de către guvern, terenul se afla în proprietatea Ministerului Apărării Naționale (MApN). Pe amplasament se află o construcție (un post de santinelă) de mici dimensiuni care va fi demolată.

În hotărârea Guvernului se precizează că în situația în care Primăria Iași nu va realiza investiția asumată (un nou acces spre Aeroport) atunci terenul va reveni la MApN.

  • „Partea de imobil este dezafectată, ca urmare a continuării procesului de reorganizare şi restructurare a Armatei României, nu-şi mai poate menţine destinaţia specifică domeniului apărării naționale, nu face obiectul unor solicitări din partea autorităților sau instituțiilor publice din administrația publică centrală pentru transmiterea în administrare și trecerea acesteia din domeniul public al statului și administrarea Ministerul Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Iași, nu perturbă/afectează în vreun fel activitatea desfășurată în unitatea militară. Datorită configurației terenului, potrivit planului de amplasament și delimitare a imobilului, partea de imobil care face obiectul trecerii în domeniul public al municipiului Iași poate fi utilizat doar pentru realizarea unor obiective similare celui asumat de Consiliul Local al Municipiului Iași, respectiv pentru modernizarea căii de acces care să faciliteze transportul auto și pietonal către Aeroportul Internațional Iași” – extras din hotărârea adoptată de guvern.

Terenul preluat de Primăria Iași are o suprafață de peste 1.000 mp. Strada Aeroportului este amplasată în zona de versant și asigură legătura între zona Tătărași și Aeroport. Traseul analizat de Primărie pornește din str. Aurel Vlaicu (cu legătura prin str. Holboca) către aerogară.

Drumul are o lungime de 1,4 km. În prezent, carosabilul se află într-o stare avansată de degradare. Ideea de modernizare a str. Aeroportului datează de mai mulți ani, dar municipalitatea ieșeană încă este doar la fază de proiectare a unui astfel de acces.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top