Connect with us

A fost aprobat proiectul autostrăzii Pașcani – Suceava: 9,2 miliarde lei pentru 62 km

simulare pascani suceava

Trafic

A fost aprobat proiectul autostrăzii Pașcani – Suceava: 9,2 miliarde lei pentru 62 km

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Pașcani – Suceava, tronson care vine în continuarea autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani, autostradă în construcție pe toate lungimea sa (320 km). Autostrada Pașcani – Suceava are o lungime de 62 km și va continua cu autostrada Suceava – Siret (în prooiectare).

„Cu o durată de execuție estimată la 30 de luni, investiția în valoare de 9,2 miliarde de lei va fi finanțată din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat. Construirea acestei autostrăzi va contribui la scoaterea traficului greu și de tranzit din municipiile Suceava și Pașcani, fluidizarea traficului și reducerea timpilor de parcurs, diminuarea poluării”, arată guvernul într-un comunicat.

Pe raza județului Iași vor fi construiți 12,3 km, în Botoșani 6,5 km, iar în Suceava 43,2 km. Autostrada va tranzita teritoriul administrativ a 13 localități, respectiv Paşcani [IS], Valea Seacă [IS], Lespezi [IS], Tătăruşi [IS], Tudora [BT], Dolhasca [SV], Liteni [SV], Fântânele [SV], Udeşti [SV], Vereşti [SV], Salcea [SV], Dumbraveni [SV], Suceava [SV].

Autostrada Pașcani – Suceava avea 72 de poduri, pasaje și viaducte. Cele mai multe dintre acestea (56) vor avea o lungime fiecare de sub 100 metri, în timp ce 16 vor avea o lungime de peste 100 metri. Cea mai mare trecere de acest fel va fi un viaduct de 1.050 metri care va fi realizat chiar în punctul de început al autostrăzii, în zona Gâstești – Pașcani. Viaductul este necesar întrucât sunt mai multe obstacole: vale, DJ 208 și cale ferată.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top