Connect with us

VIDEO Traseul autostrăzii Pașcani – Suceava: a fost aprobat studiul de fezabilitate

simulare pascani suceava

Trafic

VIDEO Traseul autostrăzii Pașcani – Suceava: a fost aprobat studiul de fezabilitate

CNAIR a aprobat vineri studiul de fezabilitate aferent construirii autostrăzii Pașcani – Suceava, care asigură continuitatea A7, un drum de mare viteză care va avea o lungime de 62 km și o valoare estimată a lucrărilor de 7,8 miliarde lei (fără TVA).

Potrivit directorului CNAIR Cristian Pistol, traseul autostrăzii începe din nord-vestul municipiului Pașcani (în continuarea A7) și se va desfășura până în estul municipiului Suceava, în proximitatea aerogării ieșene, zonă în care se va conecta cu viitorul tronson de drum de mare viteză spre Vama Siret.

Simulare 3D a traseului autostrăzii

Autostrada Pașcani – Suceava avea 72 de poduri, pasaje și viaducte. Cele mai multe dintre acestea (56) vor avea o lungime fiecare de sub 100 metri, în timp ce 16 vor avea o lungime de peste 100 metri. Cea mai mare trecere de acest fel va fi un viaduct de 1.050 metri care va fi realizat chiar în punctul de început al autostrăzii, în zona Gâstești – Pașcani. Viaductul este necesar întrucât sunt mai multe obstacole: vale, DJ 208 și cale ferată.

Pe raza județului Iași vor fi construiți 12,3 km, în Botoșani 6,5 km, iar în Suceava 43,2 km. Autostrada va tranzita teritoriul administrativ a 13 localități, respectiv Paşcani [IS], Valea Seacă [IS], Lespezi [IS], Tătăruşi [IS], Tudora [BT], Dolhasca [SV], Liteni [SV], Fântânele [SV], Udeşti [SV], Vereşti [SV], Salcea [SV], Dumbraveni [SV], Suceava [SV].

Traseul autostrăzii (click pe imagine pentru a o mări)

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top