Connect with us

VIDEO Imagini din dronă: stadiul lucrărilor la nodul turbion de la intersecția autostrăzilor A7 și A8

Trafic

VIDEO Imagini din dronă: stadiul lucrărilor la nodul turbion de la intersecția autostrăzilor A7 și A8

Nodul turbin proiectat la intersecția autostrăzilor A7 și A8 începe să prindă contur, după cum se poate observa într-o filmare din dronă publicată pe Youtube. Nodul este construit la sud de Pașcani în cadrul contractului de lucrări aferent autostrăzii A7.

Constructorul UMB a mobilizat primele utilaje în zona nodului la mijlocul lunii ianuarie, fiind demarate lucrări și la Mircești. Sectorul ieșean al autostrăzii A7 are circa 30 km și se află între Mircești și Pașcani.

Video: Stef@zboară
Nodul turbion începe să prindă contur

APIX.ro a analizat documentația tehnică aferentă nodului rutier care va asigura conectarea autostrăzilor A7 și A8. Printre altele, nodul turbion va avea nu mai puțin de 8 bretele și 12 pasaje. La acestea se adaugă 5 podețe de mici dimensiuni (casetate). Construirea nodului va avea drept consecință și relocarea unui drum județean (DJ208L). „Va fi o realizare inginerească de amploare”, spun specialiștii. Nodul acoperă o zonă în suprafață totală de peste 220 hectare.

Nodul se va întinde pe circa 2 km, cu bretele de-o parte și de alta

Nodul rutier este amplasat pe raza teritorială a două localități: Stolniceni Prăjescu și Pașcani. Bretelele vor avea o rază cuprinsă între 400 și 600 metri. Pe toate bretelele, viteza de proiectare este de 80 km/h

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top