Connect with us

UMB va construi primul segment din A8: vor fi executate lucrări și în jud. Iași/A fost respinsă contestația la licitație

Proiecte publice

UMB va construi primul segment din A8: vor fi executate lucrări și în jud. Iași/A fost respinsă contestația la licitație

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a respins contestația firmei Danlin XXL în ceea ce privește rezultatele licitației pentru construirea capătului estic al sectorului montan din autostrada A8, între Legin și Târgu Neamț, segment care cuprinde lucrări și în jud. Iași, pe raza comunei Moțca.

Deocamdată, CNSC nu a făcut publică decizia, dar pe portalul instituției se arată că sesizarea a fost respinsă pe fond, după cum anunțat și asociațiile ieșene care militează pentru construirea de autostrăzi. În luna iulie 2023, Compania de autostrăzi a anunțat că a stabilit constructorul pentru Leghin – Tg Neamț, respectiv o asociere din care fac parte firme ale omului de afaceri Dorinel Umbrărescu (grupul UMB). Rezultatul procedurii a fost contestat ulterior, de Danlin XXL, iar respingerea contestației face posibilă semnarea contractului cu UMB.

În context, amintim că UMB va construi și cea mai mare parte a autostrăzii A7 – 250 km dintrei cei 320 km ai drumului rapid, toate contractele fiind semnate în acest sens, inclusiv pe tronsonul ieșean (Mircești – Pașcani), sector care cuprinde și nodul turbion de la intersecția A8 și A7, la sud de Pașcani.

Tronsonul Leghin – Tg Neamț are 30 km și se desfășoară pe raza judeţelor Neamţ şi Iaşi. Secţiunea reprezintă capătul estic al sectorului montan (Tg Mureş – Tg Neamţ) şi traversează teritoriul următoarelor localităţi: Vânători, Agapia, Grumăzeşti, Petricani, Urecheni, Timişeşti, Păstrăveni (toate din Neamţ) şi Moţca (Iaşi).

În cazul jud. Iași, conform caietului de sarcini, este vorba despre 672 metri pe raza comunei amintite, la care se adaugă cei 534 metri ai podului peste râul Moldova, râu care delimitează județele Neamț și Iași. Companiile interesate să construiască acest sector de autostradă pot depune oferte cel târziu pe 28 februarie.

Traseul tronsonului Leghin – Moțca

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top