Connect with us

Un contract de 10 milioane euro, pentru renovarea unei clădiri-reper din centrul Iașului, nu a atras oferte

Proiecte publice

Un contract de 10 milioane euro, pentru renovarea unei clădiri-reper din centrul Iașului, nu a atras oferte

Licitația pentru renovarea Palatului Administrativ a fost anulată întrucât nu au existat ofertanți, cu toate că, pe parcursul procedurii au fost firme interesate, dovadă în acest sens fiind solicitările de clarificări depuse.

Contractul are o valoare de aproape 50 milioane lei, fără TVA, iar fondurile sunt asigurate prin intermediul PNRR și de la bugetul de stat. Potrivit informațiilor APIX.ro, de licitație s-au interesat 4-5 constructori, dar niciunul dintre aceștia nu a depus ofertă financiară și tehnică.

Cel mai probabil, Instituția Prefectului va relansa rapid procedura, tot pentru proiectare și execuție, astfel încât să poată fi respectat termenul maxim de execuție (final an 2026). Anterior, Prefectura a organizat alte două licitații, dar numai pentru realizarea documentației pentru autorizarea lucrărilor, ambele proceduri fiind anulate, în condițiile în care contractul avea o valoare de maxim jumătate de milion de lei.

Pe perioada lucrărilor, este posibil ca instituțiile care funcționează în cadrul Palatului Administrativ să fie relocate temporar: Prefectura, Consiliul Județean, Direcția de Statistică și Direcția de Cultură.

Clădirea a fost construită în anul 1971 și are un regim de înălțime cu demisol, parter și 2 etaje. „Construcția necesită intervenții urgente de renovare și eficientizare energetică pentru a se reduce costurile privind energia consumată și pentru a se evita degradarea în timp cauzată de acțiunea factorilor climatici externi, cât și procesul de îmbătrânire a materialelor, stare ce determină neajunsuri și dificultăți în desfășurarea tuturor activităților, în vederea asigurării la servicii publice de calitate pentru cetățeni”, se precizează în caietul de sarcini.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top