Connect with us

Reabilitarea Palatului Administrativ costă 10 milioane euro: licitație de proiectare și execuție

Proiecte publice

Reabilitarea Palatului Administrativ costă 10 milioane euro: licitație de proiectare și execuție

Prefectura Iași a reluat licitația pentru reabilitarea Palatului Administrativ, investiția, finanțată prin PNRR, fiind estimată la aproape 50 milioane lei, fără TVA. Companiile interesate pot depune oferte până pe 21 august.

Licitația lansată de instituție vizează atât proiectarea, cât și execuția lucrărilor. Anterior, Prefectura a anulat alte proceduri care presupuneau doar proiectare, fără execuție. Odată ce va fi semnat un contract, lucrările trebuie finalizate până cel târziu la finalul anului 2026.

Pe perioada lucrărilor, este posibil ca instituțiile care funcționează în cadrul Palatului Administrativ să fie relocate temporar: Prefectura, Consiliul Județean, Direcția de Statistică și Direcția de Cultură.

Clădirea a fost construită în anul 1971 și are un regim de înălțime cu demisol, parter și 2 etaje. „Construcția necesită intervenții urgente de renovare și eficientizare energetică pentru a se reduce costurile privind energia consumată și pentru a se evita degradarea în timp cauzată de acțiunea factorilor climatici externi, cât și procesul de îmbătrânire a materialelor, stare ce determină neajunsuri și dificultăți în desfășurarea tuturor activităților, în vederea asigurării la servicii publice de calitate pentru cetățeni”, se precizează în caietul de sarcini.

Potrivit unui raport de expertiză tehnică, structura de rezistență a clădirii este într-o stare bună. În schimb, imobilul prezintă vizibil degradări, iar la nivelul acoperișului sunt infiltrații de apă. „Instalația electrică este în exploatare din anul 1971, conductorii fiind din aluminiu, ceea ce conduce la avarii repetate, mai ales în perioadele de creștere a consumului de energie electrică. Sunt necesare lucrări de înlocuire a instalației electrice cu un sistem adecvat”, se mai arată în documentația de atribuire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top