Connect with us

Terminalul T4 de la Aeroport începe să prindă contur: lucrările au depășit pragul de 50% în execuție

Proiecte publice

Terminalul T4 de la Aeroport începe să prindă contur: lucrările au depășit pragul de 50% în execuție

Lucrările la noul terminal de la Aeroportul Internațional Iași (T4) continuă într-un ritm susținut, gradul fizic de execuție depășind pragul de 50%, iar la aerogara ieșeană au început să fie livrate echipamentele și dotările specifice, unele (precum benzi pentru bagaje) fiind deja montate. Termenul de execuție este decembrie 2023, valoarea totală a proiectului fiinnd de peste 80 milioane euro.

„Viitorul T4 se află, la acest moment, la stadiul de execuție de 50%, iar lucrările continuă în ritm susținut, având termen de finalizare luna decembrie a acestui an. Peste 300 de muncitori lucrează cu utilaje și echipamente de ultimă generație. Se montează fațadele și instalațiile, iar în paralel se construiesc pereții de compartimentare interioară”, arată o informare a Aeroportului Internațional.

Pe pagina de Facebook au fost publicate imagini și cu aviobridge-urile care vor fi montate în premieră la Iași: burdufuri care permit pasagerilor să ajungă în avion fără a mai merge pe pistă (conexiunea se face direct la terminal).

Conform șefilor aerogării, noul terminal va avea 7 porți de îmbarcare, 3 fiind prevăzute cu aviobridge-uri, 20 de birouri check-in, 8 chioșcuri self check-in, 5 filtre control securitate + 1 VIP, 3 porți la Sosiri, un VIP lounge, precum și un Business Lounge, etc. De asemenea, T4 va dispune de cel mai performant sistem de procesare a bagajelor, iar pe mai bine de 2000 de metri pătrați vor fi amenajate spații comerciale.

Benzi de bagaje, montate la subsol

În același proiect mai sunt incluse trei obiective ce vizează extinderea parcării, construirea unui parc fotovoltaic și reconfigurarea căilor de acces în fața terminalelor. Noul aeroport al Iașului va putea deveni operațional începând cu anul 2024. Lucrările sunt realizate de compania austriacă Strabag.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top