Connect with us

VIDEO Stadiul lucrărilor la noul terminal de la Aeroportul Iași

Proiecte publice

VIDEO Stadiul lucrărilor la noul terminal de la Aeroportul Iași

Lucrările la noul terminal al Aeroportului Iași (T4) au ajuns la un stadiu de 33% în execuție, au anunțat oficialii aerogării. Amintim că investiția trebuie finalizată până în decembrie 2023. T4 va avea o capacitate de a procesa 3,5 milioane de pasageri anual.

În paralel, au început lucrările pentru amenajarea unei parcări temporare (în fața T2) care va putea fi utilizată de microbuze. „Aceasta este necesară pentru a se putea avansa cu lucrările la parcarea nouă. De asemenea, va fi creată o cale de acces temporară de-a lungul celor trei terminale”, au informat oficialii Aeroportului.

O altă veste de la Aeroport vizează semnarea unui nou contract de finanțare europeană, cu o valoare de 2 milioane lei. Este vorba despre proiectul de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare care cuprinde: platformă betonată în fața remizei PSI, garaj pentru echipamente și un drum de handling.

Sursă video: Facebook/IASI Airport

„Acesta este al patrulea proiect finanțat cu bani europeni prin POIM (Programul Operational Infrastructura Mare), câștigat în ultimele 18 luni. Totalul fondurilor europene atrase în această perioadă se ridică la 95 milioane de euro”, potrivit oficialilor aerogării ieșene.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top