Connect with us

Aeroportul Iași a închiriat, la început de an, opt spații: cine sunt chiriașii?

Local

Aeroportul Iași a închiriat, la început de an, opt spații: cine sunt chiriașii?

Aeroportul Iași a semnat, la începutul acestui an, două contracte pentru închirierea a opt spații din Terminalul T1 către firme din București și, respectiv, Timișoara, companii ai căror beneficiari finali sunt oameni de afaceri din Marea Britanie, Spania și Italia.

La fiecare dintre cele două proceduri, lansate în decembrie, au participat câte două companii, iar câștigătoare a fost firma care a oferit cel mai mare nivel al chiriei, potrivit informațiilor Apix.ro.

Primul contract a fost încheiat cu Menzies Aviation România SRL, firmă de handling deținută de Menzies Europe BV (Olanda) companie cu acționarat mixt spaniol-britanic. În România, în 2021, Menzies a avut o cifră de afaceri de peste 66 milioane lei, un profit de 5,3 milioane lei și un număr mediu de peste 400 de angajați.

Conform documentelor consultate de Apix.ro, Aeroportul Iași a obținut o chirie de aproape 1.000 euro/lună, timp de 5 ani, rezultând o valoare totală de circa 60.000 euro, fără TVA, pentru închirierea a șase spații, situate în incinta T1. Spațiile au o suprafață totală de peste 80 mp și sunt necesare firmei pentru organizarea serviciilor și activităților de handling la sol.

Celălalt contract a fost încheiat pe o perioadă de un singur an, în condițiile în care Aeroportul va încasa o chirie totală de circa 7.500 euro (618 euro/lună). Potrivit informațiilor Apix.ro, câștigătorul procedurii organizate de Aeroport este firma World Mediatrans din Timișoara, companie care asigură transporturi aeriene de mărfuri.

World Mediatrans face parte din grupul italian D.B. Group SPA. În 2021, World Mediatrans a avut o cifră de afaceri de peste 110 milioane lei, cu un profit de circa 5 milioane lei și peste 150 de angajați. La Aeroport a închiriat două spații (un birou și un loc de depozitare), în suprafață de circa 75 mp, situate tot în T1, spații care vor fi utilizate pentru servicii cargo.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top