Connect with us

USV Iași are venituri consistente din închirieri de proprietăți

Local

USV Iași are venituri consistente din închirieri de proprietăți

Universitatea de Științele Vieții (USV) Iași a avut anul trecut venituri de peste 135 milioane lei, iar, față de alte universități ieșene, USV încasează sume consistente din concesiuni și închirieri de proprietăți către instituții publice, respectiv de peste 20 milioane lei, potrivit raportului de execuție bugetară pe anul 2022, document consultat de Apix.ro.

În schimb, din taxele studenților, încasările sunt mult mai mici, respectiv de 4,2 milioane lei. La această sumă se adaugă alți 5,5 milioane lei care reprezintă „contribuția studenților pentru internate, cămine și cantine”.

De la bugetul de stat, subvențiile pentru finanțarea activității universității ajung la circa 84 milioane lei. Alte 16 milioane lei reprezintă sume aferente proiectelor cu finanțare nerambursabilă (fonduri UE și guvernamentale). USV Iași obține venituri și din prestări servicii sau valorificare de bunuri, în total fiind vorba despre peste 3,5 milioane lei.

USV a cheltuit aproape toți banii încasați

În ceea ce privește cheltuielile, USV Iași a raportat o sumă de circa 134 milioane lei. Din acești bani, drepturile salariile, fără taxele la stat, ajung la peste 50 milioane lei. În cazul proiectelor derulate de universitate, cele cu finanțare externă, cheltuielile au fost de peste 16 milioane lei. La această sumă, se adaugă cheltuieli de peste 24 milioane lei dedicat exclusiv unor lucrări de construcții.

Pentru bursele studenților, USV Iași a cheltuit anul trecut aproape 10 milioane lei.

Mai jos puteți consulta raportul de execuție bugetară [descarcă documentul]:

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top