Connect with us

FOTO Noul terminal de la Aeroport prinde contur: structura a fost finalizată

Local

FOTO Noul terminal de la Aeroport prinde contur: structura a fost finalizată

Structura noului terminal de la Aeroport (T4) este finalizată în proporție de 100%, anunța șefii aerogării ieșene. Potrivit acestora, lucrările au avans de o lună față de graficul agreat la semnarea contractului la finalul anului trecut.

„Realizarea montajului elementelor prefabricate ale terminalui de pasageri T4 s-a făcut mai repede cu aproximativ o lună decât termenul prevăzut în graficul de lucrări. Totodată, au fost monolitizate nodurile în proporție de peste 50%”, se arată într-o informare publică a Aeroportului Iași.

Reprezentanții aerogării spun că, în perioada martie – septembrie, se va lucra în paralel cu construcția T4 la extinderea parcării.

Noua facilitate va avea o suprafață construită de 10.416 mp și una desfășurată de 31.210 mp. T4 va avea o capacitate de procesare maximă de 3,3 milioane pasageri/an. Realizarea T4 va aduce și reconfigurări ale drumului de acces și a parcării existente. Alte componente prevăzute în proiect fac referire la echipamente de securitate, panouri fotovoltaice, un post control acces și construcții utilități (centrală termică, gospodărie de apă).

Cum ar urma să arate în final terminalul

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top