Connect with us

Aeroportul Iași a avut peste 1,5 milioane de pasageri în anul 2022: cel mai mare trafic din istoria aerogării

Local

Aeroportul Iași a avut peste 1,5 milioane de pasageri în anul 2022: cel mai mare trafic din istoria aerogării

Aerogara ieșeană a avut, în anul 2022, un număr de peste 1,5 milioane de călătorii, cu 200.000 mai mult față de anul 2019, atunci când era înregistrat precendentul receord de trafic. „Revenirea după o perioadă dificilă cauzată de pandemie dovedindu-se a fi mult mai rapidă decât au arătat estimările inițiale”, spun reprezentanții Aeroportului Internațional Iași.

Deocamdată, nu este disponibilă o analiză pentru a putea vedea care a fost ponderea călătoriilor determinate de relocarea unor curse de la Chișinău.

„Această creștere semnificativă a traficului nu poate decât să ne bucure, în același timp fiind o provocare pentru noi. Capacitatea de procesare a celor două terminale e deja depășită, de aceea facem eforturi intense și ne concentrăm pe dezvoltarea noului terminal care va schimba fața aeroportului, oferind mai mult confort și o gamă variată de servicii. Felicit echipa IASI Airport pentru rezultatele ce ne mențin în topul aeroporturilor din România și pentru munca depusă în acest an greu. Mulțumim pasagerilor care ne-au trecut pragul în anul ce tocmai se încheie și care au înțeles situațiile mai deosebite cu care ne confruntăm, îi așteptăm cu drag și în 2023″, a spus Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași.

Pe parcursul acestui an, la Aeroportul ieșean vor avea loc lucrările de construire a unui terminal care are o capacitate de procesare a 3,3 milioane pasageri anual.

Singurii ani în care aerogara ieșeană a mai trecut pragul de un milion de pasageri au fost 2017, 2018 și 2019. În anul pandemic 2020, traficul abia dacă a trecut de 200.000 de călătorii, trafic similar cu perioada de înainte de 2014, an în care a fost recepționată prima etapă de modenizare a aerogării (construirea noii piste).

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top