Connect with us

Aeroportul Iași a avut peste 1,5 milioane de pasageri în anul 2022: cel mai mare trafic din istoria aerogării

Local

Aeroportul Iași a avut peste 1,5 milioane de pasageri în anul 2022: cel mai mare trafic din istoria aerogării

Aerogara ieșeană a avut, în anul 2022, un număr de peste 1,5 milioane de călătorii, cu 200.000 mai mult față de anul 2019, atunci când era înregistrat precendentul receord de trafic. „Revenirea după o perioadă dificilă cauzată de pandemie dovedindu-se a fi mult mai rapidă decât au arătat estimările inițiale”, spun reprezentanții Aeroportului Internațional Iași.

Deocamdată, nu este disponibilă o analiză pentru a putea vedea care a fost ponderea călătoriilor determinate de relocarea unor curse de la Chișinău.

„Această creștere semnificativă a traficului nu poate decât să ne bucure, în același timp fiind o provocare pentru noi. Capacitatea de procesare a celor două terminale e deja depășită, de aceea facem eforturi intense și ne concentrăm pe dezvoltarea noului terminal care va schimba fața aeroportului, oferind mai mult confort și o gamă variată de servicii. Felicit echipa IASI Airport pentru rezultatele ce ne mențin în topul aeroporturilor din România și pentru munca depusă în acest an greu. Mulțumim pasagerilor care ne-au trecut pragul în anul ce tocmai se încheie și care au înțeles situațiile mai deosebite cu care ne confruntăm, îi așteptăm cu drag și în 2023″, a spus Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași.

Pe parcursul acestui an, la Aeroportul ieșean vor avea loc lucrările de construire a unui terminal care are o capacitate de procesare a 3,3 milioane pasageri anual.

Singurii ani în care aerogara ieșeană a mai trecut pragul de un milion de pasageri au fost 2017, 2018 și 2019. În anul pandemic 2020, traficul abia dacă a trecut de 200.000 de călătorii, trafic similar cu perioada de înainte de 2014, an în care a fost recepționată prima etapă de modenizare a aerogării (construirea noii piste).

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top